Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Vlhovej tréner: Máme medailový sen. Môžeme ho splniť

Dobre naladený a vysmiaty odlietal tréner Petry Vlhovej Livio Magoni (54) do juhokórejského Pjongčangu. Svojej zverenke naordinoval krátko pred olympiádou tvrdý minikemp. Zvládla ho výborne.

05.02.2018 08:00
debata
Tréner Petry Vlhovej Livio Magoni. Foto: Pravda, Ivan Majerský
Veronika-Velez Zuzulová, Petra Vlhová, Livio Magoni Tréner Petry Vlhovej Livio Magoni.

„Lenzerheide a Štokholm boli pre ňu testom. Tvrdo drela a prejavilo sa to. Dosiahla skvelé výsledky,“ povedal na margo jej víťazstva a tretieho miesta taliansky kouč.

Na tvári máte široký úsmev. Je to predzvesť olympijského očakávania?

Usmievam sa veľmi často, ale áno, teším sa na olympiádu. Budú to moje štvrté zimné Hry. Je to špeciálna udalosť. Deň pretekov má svoje neopísateľné čaro.

Aké boli vaše predošlé olympiády?

Prvá bola špecifická – na domácej pôde v Turíne. Bola to skvelá skúsenosť, viedol som reprezentáciu Monaka. Vo Vancouvri som pre zmenu trénoval poľské reprezentantky. Dosiahli niekoľko výsledkov, ktoré boli v rámci poľských možností solídne. Ostatné boli v Soči. Moja zverenka Nadia Fanchiniová skončila štvrtá v obrovskom slalome. Iba jedenásť stotín jej chýbalo k bronzu. Bolo to veľké sklamanie, ale taký je šport.

Stále čakáte na olympijskú medailu?

Je to posledná vec, ktorú som nezískal. V kariére som dosiahol všetko. Ak sa mi v Pjongčangu tento sen splní, je čas skončiť (smiech).

Ale aj po olympiáde vás čaká s Vlhovou veľa práce…

Samozrejme, iba žartujem. Petra má v sebe veľký potenciál. Verím, že ho spoločne budeme postupne rozvíjať.

Je Vlhová schopná splniť sebe aj vám veľký olympijský medailový sen?

Som o tom presvedčený. Jej telo i hlava sú pripravené. Je schopná získať medailu. Už niekoľkokrát vo Svetovom pohári ukázala, že ju môže mať. Uvidíme, ako to dopadne v konkrétny deň. Ako všetko pôjde a do seba zapadne. Olympiáda je veľmi špecifická. Som si istý, že nejaký cenný kov získa. Musíme si však počkať.

Na začiatku sezóny mala vynikajúcu formu. Na prelome rokov však s ňou išla dole, ale v ostatných dvoch pretekoch Svetového pohára zasa ukázala, že s ňou treba počítať v slalomovom medailovom boji. Absolvovali ste pred pretekmi v Lenzerheide a Štokholme špeciálnu prípravu?

Od Flachau sme sa sústreďovali na olympiádu. Sme v poslednej fáze prípravy. Všetko ide veľmi dobre. Tešíme sa. Petra sa posúva vpred a je pripravená na ďalšie výzvy. Po smolnom období na prelome rokov 2017 a 2018 sme urobili minikemp. Šesť dní kondičného tréningu v Liptovskom Mikuláši a šesť dní lyžiarskeho u mňa doma. Robili sme veľa cvičení. Množstvo techniky, menej bránok. Lenzerheide a Štokholm boli testy.

Odlet slovenských hviezd do Pjongčangu Fotogaléria - 9 fotiek Všetky fotky
Veronika-Velez Zuzulová na viedenskom letisku.

Obstála v nich?

Áno, na jednotku. Tvrdo makala a prejavilo sa to. Dosiahla skvelé výsledky.

Ktoré disciplíny v Pjongčangu absolvujete?

Stopercentne pôjdeme slalom, obrovský slalom a tímovú súťaž. Ostatné zostáva otvorené. Rozhodneme sa až tam.

Nemalé ambície má Slovensko aj v tímovej súťaži. Veríte, že môžete atakovať najvyššie priečky – podobne ako vlani na majstrovstvách sveta v St. Mortizi, kde ste získali striebro?

Prečo nie? Veľa závisí od Veronikinej kondície. Je veľmi dôležitým článkom slovenského tímu. Ak bude pripravená tak, ako ona vie byť, máme veľkú šancu na jedno z popredných umiestnení. Všetci však musia ísť na hranici svojich možností.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Petra Vlhová #Pjongčang 2018 #Livio Magoni