Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Slovenské lyžiarky sú už v Pjongčangu. Aj s veľkou batožinou

Všetky hlavné tromfy slovenskej olympijskej výpravy v individuálnych športoch sú už v dejisku ZOH 2018. Po biatlonistke Anastasii Kuzminovej a snoubordistke Klaudii Medlovej prileteli aj slalomárske esá Petra Vlhová a Veronika Velez-Zuzulová.

04.02.2018 18:14
Veronika-Velez Zuzulová, Petra Vlhová Foto: ,
Veronika-Velez Zuzulová a Petra Vlhová na letisku vo Schwechate.
debata (1)

Spoločne s celým Vlhovej tímom na čele s trénerom Liviom Magonim, hlavným tlačovým atašé slovenskej výpravy Ľubomírom Součkom leteli Vlhová a Velez-Zuzulová zo Schwechatu cez katarskú Dauhu a na soulskom letisku Inčchon pristáli krátko po piatej popoludní.

„Obe prišli na letisko sólovo. Vlhovej tím v značnom predstihu ‚odčekoval‘ obrovské množstvo batožiny (sedem kufrov, šesť veľkých tašiek, jedenásť vakov s lyžami, tri servisné bedničky a ďalšie ťažké batohy s lyžiarkami). Tím Velez-Zuzulovej na čele s jej otcom a trénerom Timotejom Zuzulom sa na rovnakú cestu tiež s poriadne veľkou výbavou vydával o deň neskôr,“ informuje internetová stránka olympic.sk.

Obe časti letu boli pokojné a športovkyne si vďaka pobytu v business class mohli pospať. Mali tak možnosť si oddýchnuť pred náročnými tréningovými dňami, v ktorých sa navyše budú musieť vyrovnávať s osemhodinovým časovým posunom.

„Pred pristávaním v Soule bolo krásne slnečné počasie, ale po vyjdení pred letiskovú halu Slováci prvý raz okúsili poriadnu juhokórejskú zimu. Zatiaľčo počas dňa bolo vďaka slnku cez víkend v Kórei vcelku príjemne, po zotmení sa prudko ochladzuje,“ opisuje prvé dojmy portál olympic.sk.

Odlet slovenských hviezd do Pjongčangu Fotogaléria - 9 fotiek Všetky fotky
Veronika-Velez Zuzulová na viedenskom letisku.

Veľká väčšina slovenských „horských“ športovcov je už v Pjongčangu. Z „horskej“ dvadsaťosmičky slovenských olympionikov sa čaká už len na príchody zjazdárov Žampovcov, Falata, Kantorovej a Moravčíkovej, bežca na lyžiach Šuleka a sánkarky Šimoňákovej.

Väčšia časť tímu hokejistov pricestuje 7. februára spoločne s krasokorčuli­arskym tanečným párom Myslivečková – Csőlley, zvyšok hokejového tímu o deň neskôr a ako posledná z 56 reprezentantov SR príde do dejiska ZOH z USA krasokorčuliarka Rajičová.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Veronika Velez-Zuzulová #Petra Vlhová #alpské lyžovanie #Pjongčang 2018