Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Stále nie je koniec. WADA podporí MOV, omilostených Rusov na Hrách nechcú

Svetová antidopingová agentúra (WADA) podporila úvahu Medzinárodného olympijského výboru (MOV) obrátiť sa na Švajčiarsky federálny súd v snahe zvrátiť rozhodnutie Športového arbitrážneho súdu (CAS) o zrušení zákazu činnosti 28 ruských športovcov.

03.02.2018 10:30
Olympijské kruhy, Pjongčang, ohkej, Gangeneung Foto: ,
Olympijské kruhy pred arénou v Gangneungu, ktorá bude spolu s Kwandongom hostiť hokejový turnaj ZOH v Pjongčangu 2018.
debata (12)

CAS vo štvrtok vyhovel ich odvolania a zrušil ich doživotné vylúčenie z olympijského hnutia pre účasť na štátom podporovanom dopingu počas ZOH 2014 v Soči. Jedenástim zmenil trest z „doživotia“ na zákaz štartu na blížiacej sa zimnej olympiáde v kórejskom Pjongčangu.

MOV uviedol, že zváži podanie žaloby na švajčiarsky súd, argumentujúc, že CAS nevzal do úvahy dôkazy o systematickom dopingu v Rusku. Podporila ho aj WADA, podľa ktorej rozhodnutie arbitrážneho súdu prinesie frustráciu a zdesenie do radov športovcov.

„Agentúra podporuje MOV v podrobnej analýze prípadu a zvážení všetkých možností vrátane možného preskúmania rozhodnutia švajčiarskou justíciou. Fakt, že CAS odmietol 11 odvolaní ruských športovcov dokazuje, že závery Schmidovej komisie, zriadenej v roku 2016 na vyšetrovanie dopingu v Rusku, boli správne,“ uviedla v stanovisku WADA.

Informácie zverejnil portál insidethegames.biz.

12 debata chyba
Viac na túto tému: #WADA #Pjongčang 2018 #Športový arbitrážny súd #Medzinárodný olympijský výbor #ruský doping