Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Slovensko získalo ďalšie dve olympijské miestenky, Stromková bude chýbať

Slovenská akrobatická lyžiarka Zuzana Stromková bude definitívne absentovať na februárových ZOH v Pjongčangu. Vo štvrtok o tom informovala zástupcov Slovenského olympijského výboru (SOV).

25.01.2018 16:03
Stromková Foto: ,
Zuzana Stromková.
debata

Medzinárodná lyžiarska federácia (FIS) pridelila Slovensku ďalšie tri olympijské miestenky na ZOH 2018 a cestu do Pjongčangu tak majú otvorenú aj zjazdári Barbara Kantorová s Matejom Falatom.

Okrem nich je jedna miestenka pre slovenské akrobatické lyžovanie, pri absencii Stromkovej tak bude v hre iné meno. Informovala o tom oficiálna stránka Slovenského olympijského výboru olympic.sk.

Schválenie troch mien Slovenskou lyžiarskou federáciou a následne Valným zhromaždením SOV je otázkou nasledujúcich hodín. Počet slovenských športovcov na ZOH v Pjongčangu by sa teda nakoniec zrejme definitívne ustálil na čísle 56.

„Dnes nám prišlo oficiálne vyjadrenie z Medzinárodnej lyžiarskej federácie o tom, že nám pridelili miestenku pre akrobatické lyžovanie, pre slopestyle a dve ďalšie miestenky pre alpské lyžovanie. Toto všetko sme dostali v tzv. procese relokácie. Teraz je na rade národný športový zväz, ktorý nám oficiálne potvrdí mená, ktoré obsadia tieto miestenky,“ objasnil pre olympic.sk športový riaditeľ SOV Roman Buček, ktorý povedie slovenskú výpravu na ZOH.

debata chyba
Viac na túto tému: #Zuzana Stromková #Pjongčang 2018