Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Nominácia lyžiarov na ZOH je známa. Falat a Kantorová sú len náhradníci

Piati športovci budú reprezentovať Slovensko v zjazdovom lyžovaní na blížiacich sa zimných olympijských hrách v kórejskom Pjongčangu (9.- 25. 2.).

24.01.2018 17:09
Adam Žampa Foto: ,
Adam Žampa.
debata

Trojicu žien tvoria Petra Vlhová, Veronika Velez-Zuzulová a Soňa Moravčíková, medzi mužmi sa predstavia bratia Adam a Andreas Žampovci.

Túto nomináciu Úseku alpských disciplín v duchu pridelenej kvóty 5 miest (3+2) od Medzinárodného olympijského výboru stredu schválilo predsedníctvo Slovenskej lyžiarskej asociácie.

„V rámci prerozdelenia neobsadených kvót inými krajinami ešte do zajtrajšieho dňa bojujeme o ďalšie miesto. Šancu preto majú aj náhradníci Matej Falat alebo Barbara Kantorová. Potvrdili nám tiež, že sme sa kvalifikovali na tímovú súťaž na olympijských hrách,“ informovala sekretárka ÚAD Darina Kubeková.

Matej Falat v slovenskej nominácii chýba. Foto: SITA/AP, Luca Bruno
Matej Falat Matej Falat v slovenskej nominácii chýba.

Rovnako dodala, že s výpravou športovcov za ÚAD SLA pocestuje 14 členov realizačných tímov, vedúceho výpravy zjazdári mať nebudú. Za vedúceho celého tímu SLA predsedníctvo Slovenskej lyžiarskej asociácie určilo Michala Maláka z bežeckého úseku SLA.

„Čo sa týka odletov do Kórejskej republiky, nie je to tak, že zjazdári letia spolu. Každá skupina má samostatne vystavené letenky. Na sľube olympionikov u prezidenta 30. januára nebude nikto z nominovaných zjazdárov. Majú vtedy ešte nabitý program a nikto z nich fyzicky nebude v Bratislave,“ dodala Kubeková.

„Na sľub nepôjdem, budem v tom čase určite trénovať,“ potvrdila Velez-Zuzulová.

debata chyba
Viac na túto tému: #Veronika Velez-Zuzulová #Petra Vlhová #Adam Žampa #Andreas Žampa #Soňa Moravčíková