Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

NÁZOR: Každý sám za seba

Navonok sa všetci tvária, že im ide o spoločné dobro. O slovenský hokej. Keď však príde na lámanie chleba, zväčša dostane prednosť vlastný prospech. Každý kope sám za seba.

20.01.2018 10:00
Vladimír Országh Foto: ,
Vladimír Országh.
debata (11)

Na Slovensku nič netradičné. Až sa tisne na jazyk – zvykli sme si. Keď však ide o olympiádu, mrzí to podstatne viac.

Najvyššia domáca súťaž a jej šéf Richard Lintner by mali oslavovať. Reprezentačný tréner Craig Ramsay si z nej do Pjongčangu vybral desať hokejistov. Napriek tomu vládne medzi klubmi pochmúrna nálada.

Časti z nich – logicky – prekáža, že sa domáca súťaž bude hrať bez prerušenia počas olympiády. Majú pravdu, jej regulárnosť dostáva na frak. Na druhej strane, formát bez olympijskej prestávky si odhlasovali kluby.

Druhý problém tiež súvisí s olympiádou. VV SZĽH schválil na základe návrhu predsedníctva Pro-Hokeja posun termínu prestupov v najvyššej súťaži z 31. januára na 1. marca. Časť klubov je rezolútne proti, iným to vyhovuje, nenamietajú. Veď hráči zo Slovana sa v závere sezóny zídu.

Prezident zväzu Martin Kohút rozhodnutie VV, v ktorom sedí i on, vetoval. Pekné gesto. Len škoda, že musí riešiť ešte väčší problém. A spolu s ním aj generálny manažér Miroslav Šatan. Banská Bystrica sa rozhodla neuvoľniť trénera Vladimíra Országha (Ramsayho asistent) na olympiádu.

Prezident klubu Juraj Koval vysvetľuje rozhodnutie vecne. Za Országha nenašli náhradu a bez neho si v siedmich dueloch neporadia. Tvrdí, že národný tím nemôže stáť a padať na jednom asistentovi. Pravda. V bežnej situácii určite. Ramsay však okrem Országha iného asistenta nemá. V pozícii druhého mal stáť na lavičke tréner brankárov Ján Lašák.

Kto môže, vždy pomôže. Len ho to nesmie nič stáť.

© Autorské práva vyhradené

11 debata chyba
Viac na túto tému: #slovenskí hokejisti #Vladimír Országh #Pjongčang 2018 #Juraj Koval