Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Bystrica nepustí Országha na olympiádu: Som s tým zmierený

Vedenie úradujúceho slovenského hokejového šampióna HC ’05 iClinic Banská Bystrica sa rozhodlo neuvoľniť trénera Vladimíra Országha pred potreby slovenskej reprezentácie na februárové ZOH 2018 do kórejského Pjongčangu.

19.01.2018 05:50 , aktualizované: 10:22
Craig Ramsay Foto: ,
Zľava: Generálny manažér Miroslav Šatan, hlavný tréner slovenskej hokejovej reprezentácie Craig Ramsay a asistent trénera Vladimír Országh.
debata (15)

Ako informuje facebook denníka Šport, klubu spod Urpína sa nepodarilo nájsť náhradu za svojho kouča. Ten mal od A-tímu odísť na tri týždne. Rozhodnutie prišlo v deň, keď kluby Tipsport ligy neschválili prerušenie najvyššej domácej súťaže počas olympijského turnaja.

V 25-člennej nominácii do Pjongčangu figuruje desať tipsportligistov – traja z Banskej Bystrice, po dvaja z Nitry, Košíc, Trenčína a jeden z Liptovského Mikuláša.

Z kádra majstrovského tímu sa na ZOH predstaví trio Tomáš Surový, Miloš Bubela a Patrik Lamper, tým však napokon z pozície asistenta hlavného trénera Craiga Ramsayho nebude dávať rady Vladimír Országh.

„Chceli sme túto situáciu vyriešiť, ale náš zámer sa nám napokon nepodarilo zrealizovať. Preto sme trénera Országha napokon neuvoľnili. Nahrádzať ho bolo pre nás aj tak krajným riešením. Účasť troch našich hráčov na ZOH nás samozrejme teší, ale na druhej strane aj to nám spôsobí nemalé problémy,“ povedal pre TASR riaditeľ klubu Michal Longauer.

Vladimír Országh mal byť na ZOH v Pjongčangu asistent Craiga Ramsayho spolu s Jánom Lašákom, tak to v stredu prezentoval generálny manažér výberu SR Miroslav Šatan. Zraz slovenskej reprezentácie pred olympijským turnajom je naplánovaný na 5. februára.

„Na jednej strane je to sklamanie, na druhej strane chápem, že klub robí všetko preto, aby bol vydarený záver sezóny. Som s tým zmierený,“ povedal Országh pre TV Markíza.

„Pevne veríme, že zodpovedný prístup klubov k reprezentácii krajiny na najvyššom športovom podujatí, akým olympijské hry sú, je v záujme celého hokejového hnutia,“ uviedol šéf SZĽH Martin Kohút vo vyhlásení zaslanom TASR.

Slováci pod piatimi kruhmi odohrajú zápasy v základnej A-skupine 14. februára proti Olympijským športovcom z Ruska (OAR), o dva dni neskôr budú ich súpermi Američanom a v sobotu 17. februára nastúpia proti Slovincom. Nasledovať budú vyraďovacie súboje s vyvrcholením v podobe zápasu o zlato v nedeľu 25. februára.

15 debata chyba
Viac na túto tému: #slovenskí hokejisti #HC 05 Banská Bystrica #Pjongčang 2018 #Craig Ramsay