Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

NÁZOR: Bez zásluhovosti

Hokejovú sezónu čaká prvý a najdôležitejší vrchol - o necelý mesiac sa začne olympijský turnaj v juhokórejskom Pjongčangu.

17.01.2018 20:10
ZOH 2014: Hokej Rusko - Slovensko Foto: ,
Hokejisti Slovenska na ZOH 2014 v Soči.
debata

Pri neúčasti hráčov z NHL nebude mať hviezdny lesk ako predchádzajúce, ponúka však príležitosť aj pre menej známe mená. Také sú aj v slovenskej nominácii. Okolnosti si vynútili, že ju tvorí mix z českej (14), slovenskej (10) a ruskej (1) najvyššej súťaže.

Nový realizačný tím reprezentácie drží líniu, ktorú naznačil v auguste pri príchode – rozhodujú výkony, nie mená, prípadne zásluhy. Prijal určité pravidlá, neváhal pre porušenie disciplíny poslať domov z prípravného turnaja skúseného útočníka Vladimíra Draveckého.

Nedávny kapitán tímu sa tak sám vyškrtol z nominácie. Tá vychádzala zo sympatického prístupu: kto v najvyššej slovenskej súťaži upútal, zahrá si na olympijskom ľade!

Na čo to však bude stačiť?

Odvrátenou stránkou je čoraz redšia konkurencia: slovenských hokejistov vo vyspelých európskych ligách (s výnimkou českej) možno spočítať na prstoch jednej ruky. Jasný signál ústupu z niekdajších pozícií, čo však nie je novinka.

A čas na prach rozmetal mantru, že bratislavský Slovan, jediný slovenský účastník Kontinentálnej hokejovej ligy, bude základom slovenskej reprezentácie. V aktuálnej nemá ani jedného (!) – Banskobystričana Patrika Lampera zaň počítať nemožno. Oponovať, že v nej mal byť center Marek Viedenský, je slabučká útecha.

Zloženie hokejovej reprezentácie je vždy vďačnou témou na debaty – aj teraz. Druhý raz povedie národný tím pod piatimi kruhmi zahraničný tréner. Zaželajme Kanaďanovi Craigovi Ramsaymu viac šťastia než mal Čech Vladimír Vůjtek pred štyrmi rokmi v Soči – Slováci skončili predposlední na 11. mieste.

Túto latku by sa patrilo podvihnúť.

debata chyba
Viac na túto tému: #slovenskí hokejisti #Pjongčang 2018