Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Po páde ho zdobilo 62 stehov. Lietajúci White si maximálnym skóre zaistil ZOH

Hviezdny americký snoubordista Shaun White vyhral vďaka maximálnemu skóre 100 bodov sobotňajšie preteky Svetového pohára na U-rampe v Snowmasse a zaistil si tak nomináciu na svoje štvrté olympijské hry. Dokonalú jazdu predviedol tridsaťjedenročný rodák zo San Diega druhýkrát v kariére.

14.01.2018 12:05
debata

White sa maximálnym skóre blysol v záverečnej tretej finálovej jazde. Zabezpečil si tak nielen víťazstvo v pretekoch v Aspene, ale zároveň aj definitívnu nomináciu do amerického tímu v Pjončangu.

„Dostať maximálnu známku je jednoducho šialené. Som na seba naozaj hrdý, nebolo ľahké sa dostať až sem. Teraz už cítim, že som na správnej olympijskej ceste,“ uviedol White.

Vo svojich slovách sa vrátil aj k tvrdému pádu z októbra minulého roka, pri ktorom narazil hlavou na hranu U-rampy. Jeho zranenie si vyžiadalo 62 stehov. „Toľko krvi som zo seba ešte nevidel tiecť,“ hovoril vo videu (zábery nie sú vhodné pre citlivejšie povahy).

Pod piatimi kruhmi sa snoubordista, ktorému v mladosti priniesla ryšavá hriva prezývku Lietajúca paradajka, predstaví štvrtýkrát. Celosvetovú slávu získal vďaka zlatým medailám v Turíne 2006 a o štyri roky neskôr vo Vancouveri. Na posledných Hrách v Soči skončil bez medaily štvrtý.

debata chyba
Viac na túto tému: #snoubording #Shaun White