Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Koukalová: Do reprezentácie sa nechodí za meno. Dúfam, že nie je koniec

Česká biatlonistka Gabriela Koukalová do poslednej chvíle dúfala, že ešte naskočí do sezóny a pripraví sa na olympiádu.

13.01.2018 10:55
Gabriela Soukalová Foto: ,
Gabriela Koukalová.
debata

Kvôli pretrvávajúcim zdravotným problémom však v piatok oznámila, že na Hry do Pjongčangu nepôjde a ukončila sezónu. V budúcnosti by sa chcela vrátiť a ďalej súťažiť.

„V prvom rade sa budem snažiť uzdraviť a potom dúfam, že nie je všetkým dňom koniec,“ uviedla dvadsaťosemročná Koukalová na sociálnych sieťach.

Úradujúca majsterka sveta a najlepšia česká športovkyňa minulého roka mala patriť v Kórei k českým medailovým nádejam, ale kvôli problémom s lýtkami do tejto sezóny vôbec nezasiahla.

„Počas prípravného obdobia som sa snažila niekoľkokrát vrátiť do plného tréningu, žiaľ márne,“ povzdychla si.

Uvažovalo sa o tom, že by išla na olympiádu aspoň na štafetu, ale Koukalová nie je na boj s elitou pripravená. „Nie som taký optimista, aby som čakala, že bez rozpretekania sa a bez toho, aby som si vyskúšala rýchle tréningy, by sa dalo z fleku pretekať,“ konštatovala predminuloročná víťazka Svetového pohára.

„Do poslednej chvíle som dúfala, že sa všetko zlepší a prípadne naskočím do sezóny o niečo neskôr, po Vianociach, po Novom roku, ale to sa nepodarilo,“ povedala Koukalová a smerom k olympiáde dodala:

„Nebola som schopná odtrénovať, čo som mala. Pripraviť sa na úroveň, akú si vyžadujú olympijské hry. Takže by som chcela dať príležitosť ľuďom, ktorí si to zaslúžia a nie zbytočne niekomu blokovať miesto.“

Poďakovala fanúšikom za veľkú priazeň, ktorú prejavujú jej aj biatlonu. "Niekoľko sezón po sebe som sa prostredníctvom svojich výkonov snažila rozdávať radosť a úprimne dúfam, že sa mi to darilo. Tento rok to bohužiaľ nevyšlo. Som však hrdá, že sa za takú krátku dobu podarilo dostať biatlon, šport, ktorý ešte pred pár rokmi skoro nikto nepoznal, na výslnie. Dúfam, že budete biatlonu fandiť aj naďalej, "uviedla Koukalová.

Pred štyrmi rokmi v Soči vybojovala strieborné medaily v pretekoch s hromadným štartom a v zmiešanej štafete. „Verím, že pomyselný štafetový kolík odo mňa vezmete a že to bude vaša olympiáda,“ odkázala športovcom rodáčka z Jablonca nad Nisou.

„Chcela som byť po vašom boku, ale do reprezentácie sa nechodí za meno ani minulé úspechy, čo je kruté, ale zároveň aj krásne a spravodlivé. Mojou aktuálnou prioritou je dať sa dokopy a po Vancouveri a Soči budem v novej úlohe vášho verného fanúšika,“ uviedla.

debata chyba
Viac na túto tému: #biatlon #Pjongčang 2018 #Gabriela Koukalová