Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Dostane šancu proti Slovákom? Maxwell: Sen každého športovca

Hokejového brankára Brandona Maxwella z extraligového tímu BK Mladá Boleslav nadchlo rozhodnutie trénerov zaradiť ho do nominácie tímu USA pre februárové olympijské hry.

12.01.2018 13:35
Hokej Slovensko MS Foto: ,
Hokejisti Slovenska a USA si zmerajú sily aj na ZOH 2018 v Pjongčangu.
debata

Hokejového brankára Brandona Maxwella z extraligového tímu BK Mladá Boleslav nadchlo rozhodnutie trénerov zaradiť ho do nominácie tímu USA pre februárové olympijské hry.

Dvadsaťšesťročný gólman si premiérové reprezentačné štarty pripísal v novembri na Nemeckom pohári a vo štvrtok sa dozvedel, že pocestuje do Pjongčangu.

„Priznávam, že keď som sa o tom dozvedel, trochu som… No, vystrájal,“ uviedol Maxwell v rozhovore pre klubový web. „Normálne sa takto rozhodne nesprávam, ale toto bola špeciálna situácia,“ pokračoval šťastný brankár.

V kádri USA vytvorí trojicu s Ryanom Zapolskim z Jokeritu Helsinki a Davidom Leggiom z EHC Mníchov. Novinku hneď zavolal rodičom do zámoria.

„Chcel som, aby to hneď vedeli. Ťažko pracovali, aby som mohol hrať hokej, aby som sa mohol dostať až takto ďaleko. Dlžím im za všetko,“ uviedol Maxwell. Hneď poďakoval aj majiteľovi mladoboleslavského klubu Janovi Plachému za možnosť hrať za BK:

„Nebyť jeho a tohto klubu celkovo, tak by som sa na olympiádu vôbec nedostal. Som za to veľmi vďačný.“

Maxwell chytá v českej extralige už štvrtú sezónu, pred BK obliekal dresy Vítkovíc a Pardubíc. „Predovšetkým cítim veľkú vďačnosť, že môžem ísť na olympiádu. Je to sen každého športovca a pre mňa je to teraz splnený sen,“ opísal svoje pocity.

Američania sa v B-skupine olympijského turnaja stretnú s Ruskom (Nezávislí športovci z Ruska), Slovenskom a Slovinskom.

debata chyba
Viac na túto tému: #slovenskí hokejisti #Pjongčang 2018 #Brandon Maxwell