Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda EURO 2024 EURO 2024 Výsledky výsledky

Proti Slovákom môže chytať brankár Mladej Boleslavi. Doplnil olympijský tím USA

Do nominácie hokejistov USA na februárové olympijské hry v Pjongčangu sa dostal aj brankár Brandon Maxwell z českej extraligy.

11.01.2018 23:44
Brandon Maxwell Foto: ,
Brandon Maxwell v drese USA na snímke z novembra 2008.
debata

Chytá v tíme Mladej Boleslavi. Dvadsaťšesťročný gólman si odbil reprezentačnú premiéru v novembri na Nemeckom pohári, kde odchytal dva zápasy.

Brankársku trojicu vytvorí s Ryanom Zapolskim z Jokeritu Helsinki z KHL a Davidom Leggiom z EHC Mníchov. Zapolského ako jediného gólmana zaradili do kádra už 1. januára, keď pri Winter Classic v New Yorku medzi Buffalom a Rangers Američania zverejnili 23 z celkových 25 mien. Čakalo sa len na voľbu zostávajúcich dvoch brankárov.

Maxwell má v tejto sezóne českej extraligy z 28 zápasov priemer 2,37 inkasovaného gólu a úspešnosť 92,06 percenta, dvakrát si udržal čisté konto. V českej najvyššej súťaži chytá štvrtú sezónu.

V novembri 2014 prišiel do Vítkovíc z Utahu z ECHL, sezónu predtým chytal v druhej najvyššej švédskej lige za Rögle. Od ročníka 2015/16 pôsobil v Pardubiciach, pred rokom v januári zamieril do Mladej Boleslavi, kde si svojimi výkonmi vyslúžil pozornosť tvorcov tímu pre olympiádu.

Z brankárskeho tria má najmenej reprezentačných skúseností. Tridsaťtriročný Leggio štartoval na svetových šampionátoch v rokoch 2010 a 2014. Tridsať­jedenročný Zapolski zamieri na veľký turnaj rovnako ako Maxwell prvýkrát, ale má za sebou už tri ročníky Nemeckého pohára.

USA sa v Kórei predstavia v B-skupine spoločne so Slovenskom, Ruskom a Slovinskom.

debata chyba
Viac na túto tému: #BK Mladá Boleslav #Pjongčang 2018 #Brandon Maxwell #americkí hokejisti