Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Proti Slovákom môže chytať brankár Mladej Boleslavi. Doplnil olympijský tím USA

Do nominácie hokejistov USA na februárové olympijské hry v Pjongčangu sa dostal aj brankár Brandon Maxwell z českej extraligy.

11.01.2018 23:44
Brandon Maxwell Foto: ,
Brandon Maxwell v drese USA na snímke z novembra 2008.
debata

Chytá v tíme Mladej Boleslavi. Dvadsaťšesťročný gólman si odbil reprezentačnú premiéru v novembri na Nemeckom pohári, kde odchytal dva zápasy.

Brankársku trojicu vytvorí s Ryanom Zapolskim z Jokeritu Helsinki z KHL a Davidom Leggiom z EHC Mníchov. Zapolského ako jediného gólmana zaradili do kádra už 1. januára, keď pri Winter Classic v New Yorku medzi Buffalom a Rangers Američania zverejnili 23 z celkových 25 mien. Čakalo sa len na voľbu zostávajúcich dvoch brankárov.

Maxwell má v tejto sezóne českej extraligy z 28 zápasov priemer 2,37 inkasovaného gólu a úspešnosť 92,06 percenta, dvakrát si udržal čisté konto. V českej najvyššej súťaži chytá štvrtú sezónu.

V novembri 2014 prišiel do Vítkovíc z Utahu z ECHL, sezónu predtým chytal v druhej najvyššej švédskej lige za Rögle. Od ročníka 2015/16 pôsobil v Pardubiciach, pred rokom v januári zamieril do Mladej Boleslavi, kde si svojimi výkonmi vyslúžil pozornosť tvorcov tímu pre olympiádu.

Z brankárskeho tria má najmenej reprezentačných skúseností. Tridsaťtriročný Leggio štartoval na svetových šampionátoch v rokoch 2010 a 2014. Tridsať­jedenročný Zapolski zamieri na veľký turnaj rovnako ako Maxwell prvýkrát, ale má za sebou už tri ročníky Nemeckého pohára.

USA sa v Kórei predstavia v B-skupine spoločne so Slovenskom, Ruskom a Slovinskom.

debata chyba
Viac na túto tému: #BK Mladá Boleslav #Pjongčang 2018 #Brandon Maxwell #americkí hokejisti