Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Rusko plánuje do Pjongčangu vyslať vyše 200 športovcov. Chystá aj vlastnú súťaž

Na februárových zimných olympijských hrách v Pjongčangu by malo štartovať viac ako 200 ruských športovcov. V rozhovore pre agentúru R-sport to povedal ruský minister športu Pavel Kolobkov.

21.12.2017 18:24
Rusko, športovci Foto: ,
Ruskí športovci na stretnutí tamojšieho olympijského výboru 12. decembra. Hokejisti majú na červených tričkách nápis Rusko je v mojom srdci.
debata (6)

Rusko tento mesiac kvôli systematickému dopingu v krajine vylúčili zo ZOH, jeho športovci môžu štartovať len pod neutrálnou vlajkou. Konečný zoznam by mal Medzinárodný olympijský výbor zverejniť v januári. Na domácich Hrách v Soči v roku 2014 sa predstavilo 232 Rusov.

Podľa Kolobkova sa na Hry pripravuje zhruba 450 športovcov a z nich 217 spĺňa požiadavky MOV, ktorý chce umožniť štart len ​​„preukázateľne čistým“ pretekárom. Pre tých, ktorí nebudú chcieť reprezentovať pod neutrálnou vlajkou, chystá Rusko vlastnú súťaž.

Účasť ruských reprezentantov v Kórei v pozícii neutrálnych športovcov podporil aj prezident Vladimir Putin, vzápätí ju schválil aj tamojší olympijský výbor.

Popri individuálnych pretekoch môžu športovci z Ruska štartovať v Pjongčangu aj v kolektívnych súťažiach vrátane hokejového turnaja.

6 debata chyba
Viac na túto tému: #Pjongčang 2018 #Rusko na ZOH