Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Rozhodnuté! Rusi dali svojim športovcom zelenú. Môžu sa chystať na ZOH

Ruský olympijský výbor na zasadnutí v Moskve jednomyseľne schválil olympijský štart svojich športovcov v Pjongčangu pod neutrálnou vlajkou. Účasti ruských pretekárov, ktorí splnia kritériá Medzinárodného olympijského výboru, tak už nič nebráni.

12.12.2017 11:50
Soči, kruhy Foto: ,
Ilustračné foto
debata (61)

Rozhodnutie ruského olympijského výboru, ktorý MOV minulý týždeň potrestal za dopingovú aféru zo Soči vylúčením zo ZOH 2018, tak definitívne ukončilo špekulácie o prípadnom ruskom bojkote februárových súťaží v Južnej Kórei. Za štart v Pjongčangu sa prihováral aj predseda Alexander Žukov, ktorý ako súčasť trestu prišiel o členstvo v MOV.

„Je potrebné jasne povedať, že bojkot hier by viedol len k tomu, že ruský šport zostane vyškrtnutý z olympijského hnutia na dlhé roky. Naši športovci budú v Pjongčangu v neľahkej situácii. Tvrdiť o nich, že nie sú patrioti, to je pre mňa absolútne neprijateľná vec,“ vyhlásil Žukov.

Pre účasť ruských reprezentantov v Kórei v pozícii neutrálnych športovcov sa už minulý týždeň vyslovil aj prezident Vladimir Putin.

Povolenie k štartu „preukázateľne čistých“ ruských športovcov, ktorí budú mať o účasť pod neutrálnou vlajkou záujem, bude vydávať špeciálny panel MOV. Popri individuálnych pretekoch môžu olympijskí športovci z Ruska pretekať v Pjongčangu tiež v kolektívnych súťažiach vrátane hokejového turnaja.

61 debata chyba
Viac na túto tému: #Pjongčang 2018 #ruský doping #Alexander Žukov