Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Je čas konať! Olympijský výbor USA vyzýva na akciu v prípade ruského dopingu

Vedúci predstaviteľ Olympijského výboru USA (USOC) Scott Blackmun vyzval svojich medzinárodných partnerov, aby okamžite konali v súvislosti s obvineniami z ruského dopingu v čase, keď do začiatku zimných olympijských hier v Pjongčangu 2018 zostávajú necelé štyri mesiace.

13.10.2017 10:55
Scott Blackmun Foto: ,
Výkonný šéf USOC Scott Blackmun.
debata (8)

„Je čas ísť do akcie,“ povedal vo štvrtok výkonný šéf USOC Scott Blackmun pred zhromaždením olympijského výboru krajiny.

Vo svojom prejave pred 200 členmi tejto organizácie poznamenal, že „je frustrujúce, že sa nepodnikli žiadne akcie v súvislosti s McLarenovou správou spred pätnástich mesiacov, ktorá dokumentovala poškvrnenie olympijských hier v Soči ruským dopingovým systémom“.

Medzinárodný olympijský výbor (MOV) uskutočnil dve vyšetrovania po McLarenovej správe. Výsledky sa očakávajú pred koncom tohto roka. Backmun pripomenul, že americkí športovci sa stávajú frustrovanými tým, že doteraz nebola odobraná žiadna medaila zo Soči a nepotrestali žiadneho športovca na základe McLarenových zistení.

„Verím, že MOV sleduje zistenia z McLarenovej správy ako naliehavé a budú vyvodené konzekvencie pre zlých aktérov tak, ako bolo deklarované. Niekedy však v istom bode spravodlivosť neprichádza a my sa blížime k tomuto bodu,“ konštatoval Blackmun.

8 debata chyba
Viac na túto tému: #doping #Pjongčang 2018 #Scott Blackmun #Olympijský výbor USA