Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Bojkot Pjongčangu? Francúzi by kvôli bezpečnostným rizikám nemuseli ísť na OH

Francúzski športovci nebudú štartovať na olympijských hrách v kórejskom Pjongčangu, ak nebude zaručená ich bezpečnosť. Vo štvrtok to na rozhlasovej stanici RTL vyhlásila ministerka športu Laura Flesselová.

21.09.2017 23:42
Olympijské kruhy, Pjongčang, ohkej, Gangeneung Foto: ,
Olympijské kruhy v Pjongčangu.
debata

Zimné olympijské hry sa uskutočnia vo februári len 80 kilometrov od hranice so Severnou Kóreou. Situáciu na Kórejskom poloostrove v poslednom čase vyhrotili severokórejské raketové testy.

Prezident USA Donald Trump v utorňajšom prejave k účastníkom Valného zhromaždenia OSN vyhlásil, že ak bude Severná Kórea ohrozovať Spojené štáty americké, tie nebudú mať inú možnosť, než Severnú Kóreu zničiť.

„Ak sa kríza prehĺbi a bezpečnosť našich športovcov nebude zaistená, francúzsky tím zostane doma,“ uviedla Flesselová, dvojnásobná olympijská víťazka v šerme. Zároveň dodala, že tak ďaleko ešte situácia nezašla.

Člen výkonného výboru MOV Gian Franco Kasper na začiatku septembra uviedol, že preloženie Hier do inej krajiny je nepravdepodobné. „Trochu sa však obávam toho, že niektoré krajiny budú olympiádu bojkotovať kvôli obave, že by inak vystavili svojich športovcov riziku,“ vyhlásil.

debata chyba
Viac na túto tému: #Severná Kórea #Južná Kórea #Pjongčang 2018