Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda EURO 2024 EURO 2024 Výsledky výsledky

Veľmi sa hnevám na NHL, ale na ZOH nepôjdem, zmenil rétoriku Ovečkin

Ruský hokejista Alexander Ovečkin definitívne vzdal boj o účasť na budúcoročných zimných olympijských hrách v Pjongčangu.

15.09.2017 14:48
alexander ovečkin Foto: ,
Alexander Ovečkin.
debata (5)

V úvode prípravného kempu hokejistov Washingtonu Capitals pred novou sezónou poskytol kapitán a jedna z najväčších osobností tímu z hlavného mesta USA vyhlásenie k olympijskej téme. Vedenie NHL už v apríli informovalo, že neschváli účasť hráčov z najprestížnejšej hokejovej profiligy na ZOH, kde nechýbali od Nagana 1998.

„Vždy som tvrdil, že nikto mi nezakáže reprezentovať, pokiaľ ma vyzve vedenie ruskej reprezentácie. Teraz je však definitívne, že hráči s platnou zmluvou v NHL nebudú môcť byť účastníkmi olympijského turnaja. Dohodli sa na tom NHL a IIHF a ja to musím rešpektovať. Ďakujem všetkým za podporu vrátane majiteľa Capitals Teda Leonsisa. Nemyslite si, že ma to celé neštve. Som veľmi nahnevaný, rovnako ako množstvo ďalších hráčov, pôsobiacich v NHL. Bolí to veľmi,“ uviedol Alexander Ovečkin, cituje ho aj AP.

Najlepší strelec ostatnej dekády v NHL sa aktuálne zmieril s tým, že Rusom nepomôže na ZOH 2018, sen o olympijskom zlate však chce snívať aj naďalej. „Mám zlatú medailu z juniorského aj seniorského svetového šampionátu, iba to najdôležitejšie – olympijský titul – mi chýba. Olympijské zlato zostáva mojím snom v súvislosti s ďalšími hrami v roku 2022,“ dodal Ovečkin.

Tridsaťjedenročný Ovečkin v uplynulej sezóne dosiahol 33 gólov a 36 asistencií v základnej časti súťaže a v play-off pridal 5 gólov a 3 asistencie. Washington podľahol neskoršiemu šampiónovi Pittsburghu v semifinále play-off Východnej konferencie v ľútom boji 3:4 na zápasy.

Obávaný „snajper“ Ovečkin vo vyraďovacej časti nežiaril ako by sa očakávalo, ale počas 12 sezón v NHL si v 921 zápasoch základnej časti pripísal 558 gólov a 477 asistencií. V play-off pridal 46 gólov a 44 asistencií v 97 zápasoch.

„Naplno sa v novej sezóne sústredím na splnenie ďalšieho detského sna – triumfu v Stanleyho pohári,“ dodal Ovečkin vo svojom vyhlásení pre médiá.

5 debata chyba
Viac na túto tému: #Alexander Ovečkin #Pjongčang 2018