Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Predaj v tieni nukleárneho škandálu. O ZOH v Pjongčangu nie je záujem

Päť mesiacov pred zimnými olympijským hrami v Pjongčangu je v Kórejskej republike chabý záujem o lístky na toto vrcholné športové podujatie. Predaj je v tieni najväčšieho politického škandálu za uplynulé roky, testov nukleárnych zbraní v KĽDR.

12.09.2017 11:27
Olympijské kruhy, Pjongčang, ohkej, Gangeneung Foto: ,
Olympijské kruhy pred arénou v Gangneungu, ktorá bude spolu s Kwandongom hostiť hokejový turnaj ZOH v Pjongčangu 2018.
debata

Organizátori si želajú viac ako milión divákov pre hry, ktoré štartujú vo februári budúceho roka, pričom 70 percent z nich by mali tvoriť domáci. Počas prvej fázy predaja lístkov, ktorá prebiehala od februára do júna 2017, sa podarilo predať iba 52-tisíc kusov. Je to iba 7 percent zo 750 000, ktoré plánujú organizátori ponúknuť lokálnym záujemcom.

Medzinárodný predaj sa rozbehol rýchlejšie, viac ako polovica plánovaného kontingentu vstupeniek (320 000) už našla majiteľov. Po testoch nukleárnej bomby u severných susedov sú však obavy, že fanúšikovia zo zahraničia sa krajine vyhnú. Lyžiarsky rezort je vzdialený iba 80 kilometrov od najviac ozbrojených hraníc na svete.

Kórejskí organizátori opäť otvorili online predaj vstupeniek 5. septembra dúfajúc, že približujúci sa termín zimných olympijských hier akceleruje záujem o ne. Počas prvých dvoch sa „zbavili“ 17-tisíc vstupeniek.

„Toto je krajina, ktorá predala viac ako 8 miliónov lístkov na Expo 2012 v Yeosu,“ povedal šéf organizačného výboru OH Lee Hee-beom a dodal: „Určite zvládneme predaj milióna lístkov.“

debata chyba
Viac na túto tému: #Pjongčang 2018