Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Aj hry v Soči už majú svojho hrdinu. Peruánca so zlomenými rebrami

Lyžiar Roberto Carcelén síce dokončil olympijské preteky na 15 kilometrov klasickou technikou posledný, keď ale s peruánskou vlajkou prechádzal cieľom, vyslúžil si búrlivý potlesk publika aj objatie od víťazného Švajčiara Daria Colognu.

14.02.2014 19:14
Roberto Carcelén Foto: ,
Peruánčan Roberto Carcelén s vlajkou svojej vlasti dobieha do cieľa v Soči.
debata

Na trať totiž odštartoval s dvoma zlomenými rebrami a nachladnutím.

Štyridsaťtriročný Carcelén sa celý život venoval hlavne surfovaniu, pred siedmimi rokmi sa ale pustil do lyžovania a v roku 2010 vo Vancouveri sa stal prvým reprezentantom Peru na zimnej olympiáde. Počas piatkových pretekov, ktoré vraj boli jeho posledné v kariére, si veľa pretrpel.

„Pred dvoma týždňami som si v tréningu zlomil dve rebrá, večer pred pretekmi som navyše začal bojovať s prechladnutím. Všetko ma bolelo, mal som problémy s dýchaním, ale nakoniec som spokojný,“ uviedol Carcelén, ktorý došiel so stratou bezmála 28 minút na víťaza a viac ako desiatich minút na predposledného Nepálca Dachkiriho Šerpu.

Carcelén vo Vancouveri predčil Portugalčana Dannyho Silvu, v piatok nedokázal predbehnúť nikoho, ale zhoršenie pri dernière neľutoval. „Som nadšený, že som sa dokázal kvalifikovať na dvoje hry. Snáď to inšpiruje peruánske deti, aby začali lyžovať. Teraz chcem pracovať s deťmi a učiť ich lyžovať, aby sa mohli tiež zúčastniť na hrách,“ povedal.

debata chyba
Viac na túto tému: #Soči 2014 #Roberto Carcelén