Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Sočský diár: Kam skôr?

Dobré rozhodnutie je prinajmenej polovica úspechu, vravia skúsení manažéri. Takže, na aké podujatie sa vybrať z bohatej olympijskej ponuky?

14.02.2014 20:00
ZOH 2014, Soči, bolšoj, aréna, štadión, Foto: ,
Valentínsky deň v Soči sa pozvoľna končí.
debata

O desiatej miestneho času v stredisku alpských disciplín začal zjazd do kombinácie aj s triom slovenských reprezentantov. Po skončení pokračuje len Adam Žampa. O zjazde sa mu snívalo, čo potvrdzovalo, že sa naň mentálne dobre pripravil. O dvanástej nastúpili na hokejový zápas Česi proti Lotyšom. Krátko na to vychádzajú na tréningový ľad hokejisti Slovinska. Rusom vzdorovali podstatne tuhšie než Slováci Američanom, Robert Kristan z extraligovej Nitry si dosýta zachytal.

Po Slovincoch patrí ľad Slovákom. Chystajú sa napraviť si dojem a v sobotu súpera z krajiny, ktorej názov znie podobne, zdolať. Medzitým sa do cieľa blíži na pätnásťkilometrovej trati klasicky Martin Bajčičák.

O chvíľu na to sa vydá prvý „kombinátor“ na tanec medzi slalomovými bránkami. O kopec ďalej, už pri umelom osvetlení, vrcholí vytrvalostný biatlon žien, v ktorom sme mali medailové želiezko. Televízia priblíži všetko ako na podnose, v reálnom živote sú spomenuté športoviská vzdialené do dvoch hodín autobusom. Záverečný úsek do biatlonovej Laury absolvujete lanovkou.

Kanadská kolegyňa sedí v autobuse len v tielku a ťuká do laptopu. Kérka cez polovicu ramena hrá rovnako pestrými farbami ako sočské olympijské ornamenty. Hry sú viac horúce než zimné.

Vystupujeme, slalom Adama Žampu už sledujem naživo. V cieli sa usmieva, gratulujú mu hviezdy, ktoré zdolal, o pár sekúnd mu stískame ruku aj my. Za skvelé piate miesto.

Kuzminová podvečer dobre začala, ale zbabrala poslednú streľbu, a tak okolo slovenských médií prechádza mlčky – na manželov pokyn. Večer sa začínajú voľné jazdy krasokorčuliarov. Valentínsky deň sa pozvoľna končí.

Čo prinesie víkend? Hádam si Slováci užijú trochu hokejovej radosti…

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Soči #Adam Žampa #Soči 2014 #Sočský diár