Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Slalom v Soči ovládla tínedžerka Shiffrinová, Vlhová na 19. mieste

Olympijskou víťazkou v slalome žien sa v stredisku Roza Chutor v Červenej Poľane v piatok stala Američanka Mikaela Shiffrinová.

21.02.2014 18:28
Mikaela Shiffrinová Foto: ,
Mikaela Shiffrinová počas druhého kola slalomu v Soči.
debata

Iba 18-ročná úradujúca majsterka sveta aj držiteľka malého glóbusu za celkové prvenstvo vo Svetovom pohári v tejto disciplíne Shiffrinová zvíťazila o 53 stotín sekundy pred Rakúšankou Marlies Schildovou, ktorá obhájila striebro spred štyroch rokov z Vancouveru.

Aj tretie miesto a bronz putuje do Rakúska zásluhou Kathrin Zettelovej (+0,81). Obhajkyňa olympijského víťazstva spred štyroch rokov Nemka Maria Höflová-Rieschová skončila bez medaily na štvrtom mieste.

Najlepšia Slovenka Petra Vlhová obsadila vo svojej olympijskej slalomovej premiére 19. miesto s odstupom 5,62 s za víťazkou. Ďalšie tri Slovenky Jana Gantnerová, Barbara Kantorová a Barbora Lukáčová preteky v najtočivejšej disciplíne nedokončili. Gantnerová sa rozlúčila v 2. kole, ďalšie dve Slovenky po chybách ešte počas prvej jazdy.

„Nešla som v druhom kole to, čo mám natrénované. V poslednom čase sa mi nedarí pretaviť v pretekoch to, čo ukazujem v tréningu. Možno si niekto povie, že 19. miesto nie je zlé, ale po prvom kole som bola osemnásta a nezlepšila som sa. Išla som opatrne hornú časť a ked to nechytíte hneď na začiatku, s tým sa potom nedá uspieť,“ uviedla Petra Vlhová v prvej reakcii pre RTVS.

debata chyba
Viac na túto tému: #Petra Vlhová #Soči 2014 #Mikaela Shiffrinová