Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Bystrica sa chystá na zlatú Nasťu

Zlatú olympijskú medailistku v biatlone Anastasiu Kuzminovú privíta mesto pod Urpínom budúcu stredu na Námestí SNP. Oslavy jej príchodu z olympijských hier v Soči sa začnú popoludní o pol piatej.

20.02.2014 12:26 , aktualizované: 13:10
ZOH 2014, soči, anastasia kuzminová, biaton Foto: ,
Slovenská biatlonistka Anastasia Kuzminová vo vytrvalostných pretekoch na 15 km.
debata (7)

Organizátori očakávajú tisícky ľudí nielen z Banskej Bystrice a okolia, ale aj z rôznych kútov Slovenska.

„Mesto Banská Bystrica je mimoriadne hrdé, že do neho prichádza už tretia zlatá olympijská medaila. V roku 1988 to bol chodec Jozef Pribilinec a dvakrát sa o to zaslúžila naša Nasťa. Som presvedčený, že ukážeme celému svetu, že si ju vážime a sme jej vďační za reprezentáciu nielen nášho mesta, ale aj celého Slovenska,“ uviedol banskobystrický primátor Peter Gogola.

Nastin úspech veľa znamená aj pre Vojenské športové centrum Dukla Banská Bystrica. „Získaním tejto zlatej medaily sa Nasťa pridala k ďalším dvom športovcom – dukliakom, ktorí majú dve zlaté medaily, k Michalovi Martikánovi a Elene Kaliskej. Sme štastní, že sa to Nasti podarilo, zaslúžila si to,“ povedal riaditeľ centra Róbert Kurčík.

Program, ktorý organizujú mesto, Vojenské športové centrum Dukla Banská Bystrica a Slovenská zväz biatlonu, sa začne vystúpením speváka Bystríka a jeho kapely.

Nasledovať budú súťaže, rozhovory so slovenskými olympionikmi, medzi ktorými bude aj Pavol Hurajt a okolo pol šiestej na námestí privítajú Nasťu spolu s jej manželom, synom, trénerom a tímom. Pri jej odchode, naplánovanom krátko po šiestej hodine cez Dolnú ulicu, bude rozdávať podpisové karty. Oslavy zavŕši hudobná produkcia, naplánovaná do 18.40 h. Celý program budú môcť návštevníci sledovať aj na veľkoplošných obrazovkách.

Mesto má pre Nasťu pripravený dar. „Chceme byť veľmi originálni, máme darček, ktorý ju, verím, prekvapí a poteší, ale v tejto chvíli neprezradím, čo to bude,“ dodal primátor Gogola.

Oslavy si vyžiadajú aj určité obmedzenia v historickom centre Banskej Bystrice. Počas popoludňajších hodín bude od 14. h vylúčené, prípadne obmedzené parkovanie na Kapitulskej ulici a od 16. h na Námestí Štefana Moysesa. V čase medzi 16. a 18. h nebude možný prejazd áut cez Námestie Š. Moysesa od Bakossovej ulice. Mesto odporúča návštevníkom využiť mestskú hromadnú dopravu, ktorá bude premávať bez obmedzení. K dispozícii je niekoľko parkovísk v blízkosti Námestia SNP alebo pri zastávkach liniek MHD.

© Autorské práva vyhradené

7 debata chyba
Viac na túto tému: #Anastasia Kuzminová #Soči 2014