Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Hadamczik: Po prehre s kvalitným súperom nie je dôvod odstupovať

Tréner českých hokejistov Alois Hadamczik po prehre s USA a vyradení tímu vo štvrťfinále olympijských hier v Soči uviedol, že neuvažuje o tom, že by odstúpil z funkcie.

20.02.2014 10:30
Alois Hadamczik Foto: ,
Alois Hadamczik so svojimi zverencami na českej lavičke.
debata (2)

Výsledky na turnaji a konečné šieste miesto označil za neúspech.

„Samozrejme, že tím som si vybral s kolegami a zodpovedám zaň. A teda aj za výsledky. Nevidím ale dôvod, keď prehráme s takým silným tímom ako je USA, aby som sa rozhodoval, či budem pokračovať,“ povedal Hadamczik na tlačovej konferencii po prehre 2:5.

„Som presvedčený, že sme vybrali tím, ktorý bol v danej situácii najlepší. A hráči, o ktorých sa diskutovalo, hrali dobre. Tomáš Kaberle bol vynikajúci, Michal Barinka hral až do svojho zranenia dobre a Aleš Hemský aj celý jeho útok hral tiež kvalitne,“ uviedol Hadamczik.

O tom, či sa obáva, že by sa v hokejovom zväze objavili tlaky na jeho odvolanie, nechcel hovoriť. „Neviem, či mám na podobnú otázku odpovedať. Každý turnaj musí tréner zhodnotiť a odovzdať správu výkonnému výboru. Ten rozhodne,“ podotkol.

Komplexnejšie turnaj nehodnotil. „S celkovým výsledkom spokojní nemôžeme byť. Okrem prvej polovice zápasu proti Švédsku však mužstvo pracovalo dobre. Na dôkladnejšie hodnotenie je potrebný nejaký čas,“ povedal Hadamczik.

Hlavnými dôvodmi, prečo tím prehral s Američanmi, boli podľa neho lacné góly a neistý výkon brankára Ondřeja Pavelca, ktorého predčil Jonathan Quick. „Ťažko sa mi hľadajú slová. Mužstvo pracovalo veľmi dobre, ale dostali sme lacné góly a s tak silným súperom sa potom zápas ťažko otáča,“ uviedol Hadamczik.

Česi síce prehrali prvú tretinu 1:3, no Američanom boli vyrovnaným súperom. „Som presvedčený, že výsledok v prvej tretine nebol obrazom hry. Naše mužstvo pracovalo dobre a za stavu 1:1 sme mali viac šancí ako súper. Na našom výkone sa nedalo vidieť, že sme hrali v utorok. Ale brankár USA chytal veľmi dobre,“ podotkol.

Pavelec, ktorý prvý zápas turnaja presedel na tribúne a od druhého bol v českej bránke, si podľa neho vybral slabší deň." Ondra si nevybral šťastný deň. Kvalita brankárov na jednej a druhej strane bola rozdielna. Taký je však šport. Ondra je skúsený brankár a dnes nemal svoj deň," dodal Hadamczik.

2 debata chyba
Viac na túto tému: #česká hokejová reprezentácia #Alois Hadamczik #hokejový turnaj v Soči