Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Rajičová krátky program zvládla a postúpila do voľných jázd

Slovenská krasokorčuliarka Nicole Rajičová sa prebojovala do finálových voľných jázd na zimných olympijských hrách v Soči.

19.02.2014 19:34
Nicole Rajičová Foto: ,
Nicole Rajičová počas krátkeho programu žien v Soči.
debata

V Korčuliarskom paláci Ľadovec predviedla v stredu večer „čistý“ krátky program na hudbu Papa Can You Hear Me od Michela Legranda, za ktorý dostala osobné maximum 49,80 bodu. Rajičová splnila cieľ, s ktorým cestovala do Soči. Chcela sa dostať medzi finálovú dvadsaťštvorku.

„Som veľmi spokojná. Odskákala som všetko, čo som mala. Piruety boli dobré, kroková pasáž tiež. Som skutočne šťastná. Od majstrovstiev Európy v Budapešti som v jazde vymenila trojitý lutz za trojitého toeloopa. Ukázala som, čo mám natrénované,“ povedala Rajičová.

V stredu večer odskákala čisto v kombinácii trojitého a dvojitého toeloopa, trojitého salchowa a v druhej polovici jazdy aj dvojitého axla. V krátkom programe vylepšila svoje osobné maximum z januárových majstrovstiev Európy o 8 desatín bodu.

Pri rozjazdení jej skoky nevychádzali, nevyhla sa ani pádu. V hodnotenej jazde však už jazdila suverénne, bojovala a ukázala sa vo veľmi dobrom svetle. Po krátkom programe žiarila šťastím.

"Mala som problémy pri rozkorčuľovaní, ale hodila som to za hlavu a povedala si, že aj na tréningu zvyknem padať. Povedala som si: 'Skočila som tie prvky v minulosti už veľakrát, tak ich skočím aj teraz.'Som rada, že sa mi to podarilo,“ povedala osemnásťročná rodáčka z amerického Garden City, ktorá tento rok mala náročnejšiu jazdu iba na Nepelovom memoriáli. Pred pár mesiacmi v Bratislave v nej mala zaradeného trojitého rittbergera.

zväčšiť Nicole Rajičová na ľade v Soči. Foto: SITA/AP, Vadim Ghirda
Nicole Rajičová Nicole Rajičová na ľade v Soči.

Hudbu na krátky program si Rajičová vybrala sama. "Choreograf chcel počuť môj názor, ktorá hudba sa mi páči. Povedala som mu, že som počula túto a on iba prikývol a oznámil mi, že je to pre mňa perfektné,“ tvrdila slovenská reprezentantka.

Premiérovú olympijskú skúsenosť si Rajičová poriadne užíva, počas pobytu v Soči už stihla navštíviť súťaže v rýchlokorčuľovaní na krátkej dráhe a bola aj na hokejových dueloch. "Olympijská atmosféra je skvelá,“ pochvaľovala si Rajičová.

debata chyba