Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Vůjtek o nominácii: Nebola to úplne moja vec

Hovoril desať minút, až kým úplne stratil hlas. Z jeho úst zneli často slová ako sklamanie, výpadok či beznádej. Tréner Vladimír Vůjtek po striebre na MS 2012 a ôsmom mieste na MS 2013 obsadil so slovenskou hokejovou reprezentáciou na olympijskom turnaji v Soči 11. miesto. A v utorok neskoro večer bilancoval.

19.02.2014 12:00
Vladimír Vůjtek Foto: ,
Vladimír Vůjtek.
debata (63)

O osemfinále proti Česku

Som samozrejme sklamaný, že sme bez víťazstva vypadli z olympijského turnaja. Súper začal dobre, my naopak bojazlivo. Akoby sme sa ho báli, mali veľký rešpekt. Česi to využili, ušli nám na 4:0. Druhú polovicu zápasu sme zvládli výborne, ale strata už bola priveľká.

O pocitoch po druhom inkasovanom góle

Bola to beznádej. Po druhom góle som na striedačke zišiel dolu, postavil som sa pred hráčov a snažil sa ich vyburcovať. Zdalo sa, že to pomohlo. Zlepšili sa v pohybe, ale potom prišiel tretí český gól po peknej strele Krejčího v presilovke. Naši hráči sa dostali do tempa až v druhej tretine.

O závere zápasu proti Česku

Uvažoval som, že odvolám brankára už skôr, radil som sa s hráčmi dve minúty pred koncom, keď sme boli v útočnom pásme. Prehovorili ma, aby som ešte počkal, ale bohužiaľ sme sa tam už potom nedostali.

O nepochopiteľných herných výpadkoch

Prečo k nim dochádza? To keby sme vedeli… Mužstvo vyzerá, že je nabudené, pripravené a v pohode. Hráči potom vykorčuľujú na ľad a prvých desať minút sa nedokážu zraziť so súperom, je to z ich strany mdlé. A zrazu sa dokážu pobiť o výsledok, čo je dobrá vlastnosť, ale musí vydržať celý zápas. Vieme hrať hokej, ale nie celých 60 minút. V Soči sa nám to podarilo len v zápase proti Rusom.

O nečakanej prehre so Slovinskom

V tom zápase sme nezačali zle, žiaľ dve-tri naše príležitosti sa neujali. Slovinci zahrali dobre svoju prvú presilovku, hra sa vyrovnala a po prvom góle už boli lepší. Nestačili sme na nich herne ani korčuliarsky. Ten zápas rozhodol o našom osemfinálom súperovi, ale dnes už na tejto úrovni nie sú slabé tímy. Lotyši vyradili výborných Švajčiarov, Slovinci s prehľadom postúpili do štvrťfinále…

O nenaplnených ambíciách

Zápas s Ruskom a dve tretiny s Českom ukázali, že toto mužstvo malo na viac, ale nedokázalo hrať v plnom nasadení 60 minút.

O mladíkoch v tíme

Marinčin, Jurčo i Pánik sú mladí chlapci, o ktorých si myslíme, že sa uchytia v NHL a o dva-tri roky budú patriť k špičke slovenského hokeja, tak ako už k nej teraz patrí Tatar.

O nominácii

Či by som s odstupom času spravil niečo inak? Viem samozrejme, na čo narážate. To nebola tak úplne moja vec. Všetci vieme, čo sa stalo. Nikdy som to nechcel hodnotiť a nechcem sa do toho pliesť ani teraz. Nomináciu sme spravili najlepšie, ako sa dala.

© Autorské práva vyhradené

63 debata chyba
Viac na túto tému: #Vladimír Vůjtek #slovenská hokejová reprezentácia #Soči 2014 #hokejový turnaj v Soči