Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Nahnevaný bobista nazval nominácie do Soči skorumpovanými

Americký bobista Chuck Berkeley, ktorý sa nedostal do nominácie na olympijské hry, skritizoval spôsob, akým národné federácie vyberali, kto pôjde do Soči. Spochybnil predovšetkým nomináciu atlétky Lolo Jonesovej, ktorá vraj v Rusku štartuje len vďaka svojej popularite.

19.02.2014 11:09 , aktualizované: 11:28
boby, Soči, ilustračná Foto: ,
Ilustračná snímka.
debata (1)

Účastník olympijských hier vo Vancouveri Berkeley v rozhovore pre agentúru AP vyhlásil, že americkí športovci nemali v boji o miesto v Soči rovnaké podmienky. „Ja tomu rozumiem, ľudia túžia po mediálnych senzáciách,“ povedal s odkazom na dvojnásobnú halovú majsterku sveta v behu na 60 metrov cez prekážky Jonesovú.

„Ale nakoniec je to skrátka tak, že v mužskom aj ženskom tíme chýbajú športovci, ktorí by si zaslúžili na hrách štartovať. Človek sa potom musí pýtať, čo je na systéme výberu zle. A prečo je tak skorumpovaný. Podľa mojich skúseností má Lolo naozaj zlý prístup a len kvôli nej sa navzájom stráni ženský a mužský tím,“ uviedol.

Tridsaťjedenročná Jonesová sa podľa niektorých kritikov dostala do nominácie predovšetkým vďaka popularite na twitteri a svojmu marketingovému potenciálu. „Snáď sa federácii tie marketingové doláre oplatia,“ napísal Berkeley na twitteri.

Podľa šéfa Americkej federácie bobistov a skeletonistov Darrina Steela ale nominácia Jonesovej federácii žiadne sponzorské zmluvy nepriniesla. Steele si za výberom pretekárov stojí a naopak ocenil prístup niektorých náhradníkov, napríklad Katie Eberlingovej.

Práve Eberlingová by však podľa Berkeleyho pomohla Jazmin Fenlatorovej k lepšiemu výsledku, ako sa to v utorok podarilo Jonesovej. Tretí americký dvojbob je po dvoch jazdách jedenásty, zatiaľ čo ostatné dva obsadili prvú a tretiu priečku.

Tridsaťsedemročný Berkeley preto označil trénerov za „úplných idiotov“. Do národného dresu sa podľa svojich slov vráti vraj jedine v prípade, že dôjde k zásadným zmenám v realizačnom tíme.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Soči 2014 #boby #Chuck Berkeley