Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Ak by sme hrali naplno, vyhráme 7:1. Šetrili sme sa, tvrdí Jágr

Českí hokejisti si v osemfinále olympijského turnaja značne skomplikovali zápas proti Slovensku, ale nakoniec postúpili.

18.02.2014 22:26
Zdeno Chára, Jaromír Jágr Foto: ,
Kapitán hokejovej reprezentácie Zdeno Chára (vľavo) a český reprezentant Jaromír Jágr si gratulujú po osemfinálovom zápase hokejového olympijského turnaja.
debata (86)

Podľa útočníka Jaromíra Jágra tak splnili hlavnú úlohu, ktorú v tomto stretnutí mali. Hviezda New Jersey priznala, že pri vedení 4:0 Česi trochu poľavili aj s ohľadom na fakt, že ďalší zápas proti USA ich čaká už v stredu.

„Vieš čo, to je rozhodnutie, ktoré robí každý hráč. Keby sme hrali naplno, vyhráme 7:1 a zajtra by sme si vyčítali, že nemáme nohy. Myslím si, že sme prestali hrať,“ zhodnotil štyridsaťdvaročný hráč duel, ktorý sa skončil českú výhrou 5:3.

„A keď na veľkom klzisku prestaneš hrať, tak dávaš súperovi šancu. Čo si budeme navrávať, Slováci majú výborný prvý útok. To všetko sú hviezdy. Keď nemali čo stratiť, išli do útoku. Podkurovali nám,“ uviedol Jágr. „Postúpili sme? Postúpili. To je hlavné,“ podotkol. „Čo sú to za otázky, vyhrali sme a vy nás chcete potopiť,“ dodal.

Až do osemfinálového duelu Česko využilo len jednu z dvanástich početných výhod, v utorok dalo v presilovke hneď tri góly.

„Presilovky boli rozhodujúce. Dostali sme sa hore, taký začiatok sme si priali. Tak ako na nás vyleteli Švédi, tak my vybehli na Slovákov. Získali sme si náskok. Švédi však tú údržbu zvládli lepšie ako my. Z toho sa musíme poučiť. Viedli sme 4:0 a hrali stále dopredu. Obrancovia útočili, každé mužstvo si tým musí prejsť a uvedomiť si, že takto sa hrať nedá,“ poukázal Jágr na zníženie Slovákov až na 4:3.

V stredu čaká Čechov vo štvrťfinále tím USA, papierovo jeden z najlepších výberov na turnaji. „Ako ťažký budú súper? My sme s nimi nehrali. Neviem,“ pokrčil ramenami.

Podľa mien ale protivníka hodnotiť nechcel. „Podľa mien by rovno mohli dostať trofeje Kanada a Rusko. A Slovinci by už boli dávno doma. Koľko poznáte slovinských hráčov? Ja len Kopitara, napriek tomu môžu prekvapiť. Hrajú výborne. Každý tu môže poraziť kohokoľvek,“ podotkol Jágr.

86 debata chyba