Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Marián Hossa: Zabila nás prvá tretina

Útočník Marián Hossa potvrdil povesť strelca v zápase proti Česku. Strelil dva góly, vykresal nádej, ale na obrat to nestačilo. "Turnaj sme si predstavovali inak," vravel smutne.

18.02.2014 21:40
Česko, Slovensko Foto: ,
Marián Hossa znižuje na 1:4.
debata (2)

Aký pocit prevláda po vyradení z olympijského turnaja?
Nie sme spokojní s tým, že ho opúšťame. Ušiel nám začiatok zápasu, museli sme doháňať štvorgólovú stratu, čo je proti takému vyspelému súperovi ako je Česko, veľa. Rozhodla prvá tretina. Nezvládli sme ju a už sme nemali na to, aby sme vyrovnali, aj keď sme zápas ešte zdramatizovali. Tretia tretina bola jedna z najlepších, čo sme na turnaji odohrali.

Na vyrovnanie napokon chýbal gól…
Škoda, že sme mali len jednu presilovku. Na konci by sa nám zišla, no tam prišlo naše vylúčenie. Aj za stavu 3:4 sme mali nejaké šance, aj veľký tlak. Česi sa v jednej fáze stiahli, ovládli sme hru, ale gól sme už nedali. Chýbalo možno aj trochu šťastia.

Podpísali sa pod prehru dva góly v oslabení?
Aj, ale celú prvú tretinu sme nehrali dobre.

Mali ste pred súperom rešpekt?
Nemyslím si, skôr možno nervozita. Spočiatku nám odskakovali puky, českí hokejisti si ich brali a suverénne hrali v našom pásme. Akoby sme sa báli niečo urobiť. Súper to využil, strelil tri rýchle góly, dostal sa do pohody.

Strelecky ste sa chytili v poslednom zápase. Je to aspoň malá náplasť na sklamanie?
Také miniuspokojenie, ale nič viac. V tretej tretine sme ukázali, ako sme mali hrať v predchádzajúcich zápasoch. Dali sme len päť gólov v štyroch zápasoch, čo je veľmi málo. Vedeli sme, že nie sme favoriti, ale chceli sme dosiahnuť viac.

Neobávate sa o budúcnosť slovenského hokeja?
Dobré je, že v tíme dostalo šancu pár mladých hráčov, ktorí ešte nehrali na takomto významnom turnaji. Získali cenné skúsenosti, v budúcnosti by mali prevziať zodpovednosť za reprezentáciu. Uviedli sa dobre.

Videli ste aj nejaké pozitívum?
Určite stretnutie proti Rusku. V obrane sme ho odohrali výborne, náš brankár chytal famózne. K tomu by som ešte pridal tretiu tretinu proti Čechom. Viac nie. Prevláda sklamanie, očakávali sme lepšie umiestnenie i lepšiu hru. Nepredviedli sme to, čo sme chceli.

© Autorské práva vyhradené

2 debata chyba
Viac na túto tému: #Marián Hossa #Soči 2014