Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Také chyby nerobia ani ôsmaci

Osemfinálový zápas Česko - Slovensko (5:3) hodnotí bývalý hokejový reprezentant Richard Kapuš.

18.02.2014 21:28
Richard Kapuš Foto:
Richard Kapuš.
debata (9)

Priznám sa, že po dlhom období ma sledovanie hokeja vytočilo. A veľmi. Prvé dve tretiny boli z nášho pohľadu veľmi slabé na to, aký dôležitý zápas sme hrali. Nebolo to o zlom začiatku či podcenení súpera, ale o hrubých chybách.

Z troch gólov v prvej tretine sme si dva dali v podstate sami. Nie je mysliteľné, aby v oslabení hráč so skúsenosťami z NHL odišiel z pozície pravého obrancu do ľavého rohu a nechal pred bránkou voľného hráča. Ten v pohode dorazil puk do odkrytej bránky. Pritom sa hovorí o tom, že sedemdesiat až osemdesiat percent gólov padá z priestoru pred bránkou z dorážok. To nás zrazilo na kolená.

Pri ďalšom góle opäť obranca so skúsenosťami z NHL nestíhal pri situácii dvoch proti dvom, naši si dobre vymenili hráčov, ale potom nepochopiteľne preletel okolo protihráča a zastavil tri metre za ním. Laco s námahou vyrazil prvú strelu, no Červenka stál sám medzi kruhmi a bez problémov skóroval. Takéto chyby nechápem už u ôsmakov a deviatakov, ktorých trénujem. Jediný normálny gól bol ten, ktorý trafil Krejčí perfektne z voleja.

Všetko zaklincovala veľká chyba ďalšieho hráča z NHL, keď nezmyselne robil vývrtku. Keď vám už raz ujde puk do stredného pásma, musíte hrať na istotu. Veď nešlo o nejaký prípravný zápas. Z týchto vecí som veľmi sklamaný. Videl som len druhý slovenský zápas na turnaji, na čo mi všetci hovorili, že mám byť rád, že prvé dva som nevidel. V predošlom súboji proti Rusom hrali chalani výborne od prvého po posledného.

Jedna dobrá tretina nestačí na to, aby sme postúpili medzi osem najlepších na olympijských hrách. Ako bývalý hokejista dokážem pochopiť normálnu prehru, ale nie takú, keď sa o postup pripravíte sami hrubými a nezmyselnými chybami. Nech sa na mňa nik nehnevá, boli to chyby, aké robia ôsmaci a deviataci.

Za to, že sa chalani za nepriaznivého stavu vzchopili a nakopli, dávam klobúk dole. Bohužiaľ, bolo to neskoro. Už to nič nerieši. Jedenáste miesto na olympiáde je sklamanie, aj keď úroveň hokeja ide vo všetkých krajinách hore. Dobre to bolo vidieť na príklade Slovincov. Naopak, Švajčiari podávali v skupine excelentné výkony, no v utorok prehrali s Lotyšmi a nepostúpili do štvrťfinále.

© Autorské práva vyhradené

9 debata chyba
Viac na túto tému: #Soči 2014 #Richard Kapuš