Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Strata 27 sekúnd. No a? Vanessa Mae si v Soči užila prejazd cieľom

Prišla posledná, mala 27 sekúnd stratu na víťazku, ale olympijskú premiéru si virtuózka Vanessa Mae náramne užila.

18.02.2014 10:14
Vanessa Mae Foto: ,
Vanessa Mae.
debata (2)

Obrovský slalom na olympijských hrách v Krasnej Poľane zišla na rozdiel od profesionálok celý vo vzpriamenej polohe a niekoľkokrát sa skoro nevošla do bránok. V cieli radosťou mávala paličkami nad hlavou, práve si v 35 rokoch splnila ďalší sen.

„Skúsenosti nemám žiadne, pretože trénovať som začala pred pol rokom, takže som rada, že som zišla dole,“ priznala huslistka, ktorá predala vyše desať miliónov albumov a na predaji platní a koncertoch zarobila desiatky miliónov dolárov. Od štyroch rokov aj lyžuje a pred štyrmi rokmi sa rozhodla, že sa skúsi na olympiádu prebojovať.

Na štart sa postavila s číslom 87, teda ako štvrtá od konca z 90 lyžiarok. Vo farbách Thajska, rodnej vlasti svojho otca, aj s jeho menom Vanakornová. Jazda jej trvala takmer dve minúty, na najrýchlejšiu Slovinku Tinu Mazeovú stratila 26,98 sekundy. Predčila však pätnásť súperiek, ktoré do cieľa nedorazili.

„Bol to boj, skoro som trikrát spadla, ale som šťastná,“ žiarila Britka. Počasie lyžiarkam v utorok neprialo. Pršalo a cez hmlu zle videli na trať. „Vyrastala som v Londýne, takže sa obávam, že som to počasie priniesla so sebou,“ dodala Mae. Do druhej jazdy obrieho slalomu vyrazí ako posledný , až dávno po tom , čo bude o medailistkách rozhodnuté .

2 debata chyba
Viac na túto tému: #obrovský slalom #Vanessa Mae