Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Mazeová získala v Soči druhé zlato, Vlhová 24.

Víťazkou olympijskej súťaže žien v obrovskom slalome sa v stredisku Roza Chutor v Červenej Poľane stala Tina Mazeová.

18.02.2014 12:02
Tina Mazeová Foto: ,
Tina Mazeová.
debata

Skúsená 30-ročná Slovinka pridala do jagavej olympijskej zbierky štvrtú medailu (2–2–0). Na ZOH 2014 v Soči si vybojovala už druhú zlatú, keď predtým triumfovala v zjazde spoločne so Švajčiarkou Dominique Gisinovou.

Mazeová zvíťazila v súčte oboch kôl obrovského slalomu s náskokom 7 stotín sekundy pred Rakúšankou Annou Fenningerovou. Bronz získala obhajkyňa zlatej medaily z Vancouveru 2010 Nemka Viktoria Rebensburgová (+0,27 s). „O tomto dni som snívala. Som síce trochu premočená, ale som olympijská víťazka. Vedela som, že to budú náročné preteky. Dva týždne nám svietilo slnko a teraz zrazu veľká zmena. Ja som však bola pripravená na všetko. Roky som snívala o tom, čo teraz prežívam. Som hrdá,“ povedala Tina Mazeová pre olympijský informačný servis.

Rakúšanka Fenningerová po zlatej medaile zo super G veľmi túžila po zisku double. Zo štvrtého miesta po 1. kole sa posunula na striebornú priečku, ale zlato jej tesne uniklo. „Mám sa hnevať, že to nevyšlo na víťazstvo? Ani náhodou, veď mám striebornú olympijskú medailu a to je krásne,“ cituje Fenningerovú ORF.

Zo štvorice Sloveniek si najlepšie počínala Petra Vlhová. Iba 18-ročná debutantka na olympijskom športovom sviatku obsadila 24. miesto s odstupom 4,82 s. Pre slalomovú špecialistku to je výborný výsledok aj vzhľadom na 90-člennú konkurenciu v 1. kole a náročné poveternostné podmienky, ktoré sprevádzali utorkové preteky.

Petra Vlhová. Foto: TASR, Michal Svítok
Petra Vlhová Petra Vlhová.

„V prvom kole som chcela skončiť do 30. miesta, aby som mala lepšie číslo. To sa mi aj splnilo. Dážď mi prekážal, ale na trati som to už neriešila. V druhom kole sa zmenili podmienky. Myslela som si, že budú lepšie. Hore husto snežilo, aj preto sme čakali na štart druhého kola trochu dlhšie. Sneh spomaľoval trať. Škoda tých dvoch chýb v hornej časti, ale aj tak som so svojím výkonom spokojná,“ povedala Petra Vlhová pre RTVS.

Ďalšie slovenské zjazdárky sa už do najlepšej tridsiatky výsledkovej listiny, ktorá vo Svetovom pohári znamená bodované umiestnenie, nedostali. Barbara Kantorová obsadila 38. miesto a Barbora Lukáčová skončila ešte o sedem priečok nižšie. Kristína Saalová svoju jazdu už v 1. kole na mäkkej premočenej trati nedokončila.

Obrovský slalom žien (1.+2. kolo): 1. Tina Mazeová (Slovin.) 2:36,87 min, 2. Anna Fenningerová (Rak.) +0,07 s, 3. Viktoria Rebensburgová (Nem.) +0,27, 4. Nadia Fanchiniová (Tal.) +0,38, 5. Mikaela Shiffrinová (USA) +0,50, 6. Maria Pietiläová-Holmnerová (Švéd.) +0,95, 7. Jessica Lindellová-Vikarbyová (Švéd.) +1,15, 8. Anemone Marmottanová (Fr..) +1,61,… 24. Petra Vlhová +4,82, 38. Barbara Kantorová +10,94, 45. Barbora Lukáčová (všetky SR) +13,79.

debata chyba
Viac na túto tému: #ženy #Petra Vlhová #obrovský slalom #Tina Mazeová