Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Výmena brankárov bola impulz pre tím. Správne rozhodnutie

Začali sme perfektne, chalani sa konečne trochu upokojili. Proti Slovincom totiž na nich bolo vidieť až prehnanú snahu. V kabíne si iste povedali, že takto sa hrať nedá. V každej práci potrebujete pokoj.

16.02.2014 20:00
Ján Lašák Foto:
Ján Lašák.
debata

Rusov sme v úvode k ničomu nepustili, ale od polovice zápasu prevzali opraty do svojich rúk a len vďaka Janovi Lacovi sme to uhrali. Mrzieť nás môže len to, že nás trikrát podržali žŕdky a neušetrili sme si ich na utorok…

Vydarený duel chlapcom pomôže. Uvedomia si, čo za tým stálo – pokoj, poctivá obrana a obetavosť. Hrali umne – keď bolo treba, podržali puk, ale zároveň sa s nim nehrali vo vlastnom pásme. Vypracovali si aj nejaké šance, aj keď tutovky nie. Ak pridajú v utorok góly, bude to super. Keď sa naskytne dobrá príležitosť, musia to tam zavesiť ako Švajčiar Bodenmann v sobotu Čechom.

Vo štvrťfinále nás čakajú práve Česi, škoda, že sme nedostali Švajčiarov. Česi sa na nás tešia, proti nám si vždy veria. Pred vzájomným súbojom im stúpne sebavedomie. Naša výhoda je, že môžeme hrať v pokoji, nemáme čo stratiť.

Zmena v bránke ma neprekvapila. Rozmýšľal som nad tým po zápase so Slovinskom a spravil by som to isté. Medzi trénerom Vůjtekom a Janom je obrovská dôvera. Zažil som to pod trénerom Filcom. Keď máte takú dôveru, chytá sa výborne. Bolo to správne rozhodnutie, impulz pre hráčov. Teraz už je jasné, kto bude chytať v utorok.

Veľmi sa mi páčilo, ako Jano chytal. Bol aktívny, hýbal sa v bránke, nečakal, že ho niečo trafí. Je to náročný štýl chytania, ale zvládol to. Nakopol sa a teraz musí takto chytať aj ďalej.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #slovenská hokejová reprezentácia #Ján Lašák