Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Zlá správa zo Soči! Kopecký si už po otrase mozgu na ZOH nezahrá

Slovenská hokejová reprezentácia sa na XXII. zimných olympijských hrách v Soči bude musieť zaobísť už aj bez centra Tomáša Kopeckého. Pred nedeľňajším duelom proti Rusku v základnej A-skupine mužského turnaja o tom informoval lekár tímu SR Vladimír Lupták.

16.02.2014 13:03 , aktualizované: 13:22
Tomáš Kopecký Foto:
Tomáš Kopecký.
debata

"Po 24 hodinách od zápasu sa stav vyprofiloval k jasnej diagnóze. Už mechanizmus úrazu, ktorý sme všetci videli, svedčí o tom, že to bol komplikovaný úraz hlavy a ramena. Bol tam dotyk hlavy do protihráča, lakťa a napokon aj o ľad. Diagnóza bola od prvej chvíle jasná, ide o poranenie hlavy – otras mozgu. Je to stanovené aj lekármi NHL. Po zápase sme ho všetci traja vyšetrili a uzavreli to protokolom. V tomto prípade nebola žiadna diskusia. Po príchode na striedačku bol otrasený a javil všetky príznaky otrasu mozgu. Podľa môjho názoru utrpel až tri úrazy hlavy v jednej sekunde. Tomáš už do hry na ZOH v Soči nezasiahne,“ povedal v nedeľu popoludní Vladimír Lupták a doplnil: "Čaká ho sledovanie, potrebuje absolútny pokoj a ďalší postup bude v spolupráci s lekármi NHL. Návrat po úraze hlavy má svoju logiku a potrebné testy. To všetko Tomáš absolvuje pravdepodobne až na Floride.“

Kopecký nedohral sobotňajší duel proti Slovincom, keď po zrážke s obrancami Alešom Kranjcom a Sabahudinom Kovačevičom zjavne dezorientovaný odkorčuľoval s námahou na striedačku. Kovačevič dostal za zákrok jednozápasový dištanc. Bývalý hráč Popradu trafil Kopeckého lakťom do hlavy a potom útočníka SR ešte priľahol a korčuľou zasiahol Kranjc.

debata chyba
Viac na túto tému: #Tomáš Kopecký