Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Slovinský hrdina Kopitar: Konečne sme zdolali veľký tím

Bol to najmä jeho zápas. Anže Kopitar rozdával presné prihrávky, útočil, bránil, strelil krásny gól. A po výhre 3:1 nad Slovenskom sa spokojne usmieval.

15.02.2014 13:51
Slovensko, Slovinsko Foto: ,
Najväčšia hviezda Slovinska Anže Kopitar (vľavo) a Robert Sabolič.
debata (10)

Čo spraví s mužstvom ozajstný líder? V slovinskom hokejovom tíme v Soči korčuľujú hráči pôsobiaci vo francúzskej, nemeckej, rakúskej, českej, kazašskej, slovenskej, švédskej (druhej), ruskej lige a jediný z NHL. Stačí.

Center Los Angeles Kings Anže Kopitar strhol svojim výkonom proti Slovákom celé mužstvo a korunoval ho pekným gólom na 3:0. „Pre slovinský hokej je to veľká vec, samozrejme. Slováci majú výborných hráčov, ktorí získali Stanley Cup. Nie raz, ale viackrát. Určite môžeme byť na toto víťazstvo pyšní. Čakali sme veľmi dlho, kým sa nám podarí zdolať silnú hokejovú krajinu. Párkrát sme padli sme v predĺžení, ale teraz k nemu ani nedošlo,“ vravel po zápase 26-ročný rodák z mestečka Jesenice.

„Chvíľku nám trvalo, kým sme sa na turnaji oťukali. Aj mne osobne. Predsa len, som na olympiáde prvýkrát, musel som si zvyknúť na nové prostredie i spoluhráčov. Ale proti Slovákom sme podali veľmi disciplinovaný a kolektívny výkon. Aj v prvých dvoch tretinách sme hrali veľmi dobre, mali sme pár šancí, súpera sme napádali. A potom sme strelili gól v pravý čas, v presilovke,“ dodal Kopitar, ktorý sa mohol hneď po zápase podeliť o pocity s otcom – trénerom Matjazom Kopitarom. V 50. min zvyšoval slovinský líder na 3:0 po parádnej individuálnej akcii, keď sa pri mantineli zbavil Surového, prekorčuľoval popred bránku na druhú stránku a prekonal ležiaceho Haláka. „Bolo v tom trocha šikovnosti, aj trocha šťastia,“ žiaril spokojnosťou.

Aký bude mať toto víťazstvo v Slovinsku ohlas? „Verím, že to hokeju pomôže, možno sme inšpirovali mladých chlapcov. Hráme na olympiáde prvýkrát, takže celá krajina nás s napätím sleduje,“ dodal Kopitar.

10 debata chyba
Viac na túto tému: #Soči 2014