Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Kopecký: Musím počkať jeden-dva dni, čo sa bude diať

Slovenský hokejista Tomáš Kopecký si možno ešte zahrá v ďalšom priebehu olympijského turnaja v Soči.

15.02.2014 12:17 , aktualizované: 20:26
tomáš kopecký, ZOH 2014, soči, slovinsko,... Foto: ,
Otrasený Tomáš Kopecký v zápase so Slovinskom na ZOH 2014.
debata (3)

Hráč Floridy Panthers utrpel v sobotňajšom zápase so Slovinskom zranenie v hornej časti tela. Tréner Vladimír Vůjtek nechcel krátko po neúspešnom stretnutí hovoriť o zdravotnom stave svojho zverenca, keďže nepoznal závery lekárskych vyšetrení.

Kopecký musel nútene odstúpiť zo zápasu so Slovinskom v polovici prvej tretiny, keď ho trafil pri súboji pred súperovou bránkou najskôr lakťom do hlavy Sabahudin Kovačevič a potom útočníka SR ešte priľahol a korčuľou zasiahol Aleš Kranjc. Kopecký len s veľkými problémami a trocha dezorientovaný odkorčuľoval na striedačku a po chvíli odišiel do šatne. Od začiatku druhej tretiny ho nahradil v zostave Michel Miklík.

„V inkriminovanej situácii Tomáš síce inkasoval úder do hlavy, ale nepríjemnejší bol následovný pád, pri ktorom padol súper na neho. Nemusel však ísť do nemocnice a jeho štart v ďalšom priebehu nie je úplne vylúčený,“ uviedol na webe Slovenského zväzu ľadového hokeja tlačový atašé výpravy SR Tomáš Štulajter. Kovačevičovým zákrokom sa bude zaoberať disciplinárna komisia turnaja.

Kopecký odišiel zo štadióna priamo do svojej izby v olympijskej dedine. "Uvidíme zajtra, ako sa budem cítiť. Nevyzeralo to spočiatku veľmi dobre, ale teraz je to už oveľa lepšie. Nechcem však predbiehať. Na tieto zranenia sú prísne opatrenia hlavne v NHL. Cítil som náraz do hlavy z jednej strany, potom z druhej. Musíme si počkať jeden – dva dni, čo sa bude diať,“ povedal pre RTVS Tomáš Kopecký.

Po strete s dvojicou slovinských hráčov podstúpil viaceré vyšetrenia. "Nerád sledujem chalanov, ak im nemôžem pomôcť. Pre hokejistu je najhoršie, ak nemôže mužstvu pomôcť. Je to vtedy ťažké s nervami, najradšej by som hral,“ doplnil Tomáš Kopecký.

3 debata chyba
Viac na túto tému: #Tomáš Kopecký #Sabahudin Kovačevič