Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Otriasť sa a bodovať! Hokejistov čaká v Soči ťažký víkend

V sobotu ráno olympijský nováčik a v nedeľu na obed nabudený domáci tím. Také je víkendové menu slovenských hokejistov v Soči. Zápasy proti Slovinsku a Rusku rozhodnú o tom, z akej pozície pôjdu Slováci do ďalšej fázy olympijského turnaja.

14.02.2014 22:00
Zdeno Chára, Marián Hossa Foto: ,
Z tréningu slovenskej hokejovej reprezentácie pred zápasom proti Slovinsku. Na snímke zľava Marián Hossa, tréner Vladimír Vůjtek a kapitán Zdeno Chára.
debata (2)

Vysoká prehra 1:7 s Američanmi primäla trénera Vladimír Vůjteka k viacerým zmenám v zostave. Proti Slovincom nastúpi slovenský tím len s troma obrannými dvojicami. Vydarený zostane v hľadisku, Jurčina bude pripravený na striedačke.

"Prvý zápas sme chceli odohrať s ôsmimi obrancami, lebo hráči z NHL mali málo času na aklimatizáciu. Predsa len, v sobotu nás čaká iný súper. Slovinci nevyvinú na nás taký tlak, takže šesť bekov by to malo zvládnuť,“ vysvetlil Vůjtek, ktorý pomiešal aj zloženie útočných formácií.

V elitnej bude hrať s Hossom a Handzušom Záborský, ktorý presedel prvý zápas na tribúne. V druhom útoku bude mať Kopecký na krídlach útočníkov Detroitu Tatara a Jurča, do tretieho útoku sa posunul namiesto Miklíka Pánik a štvrtá formácia nastúpi v zložení Radivojevič, Ölvecký (nahradil zraneného Marcinka) a Marcel Hossa.

zväčšiť Foto: Pravda
Infografika, hokej, Slovinsko

„Od Slovincov môžeme čakať úpornú obranu v strednom pásme, aj pred bránkou. Videli sme, že držali dlho krok s Rusmi. My sme v tomto zápase favorit. Musíme hrať iným štýlom, útočiť, tvoriť hru, ale nie vždy to vychádza,“ dodal kouč slovenského tímu.

Kým ruský tím je nabitý hviezdami, Slovinci majú vo výbere jedinú. Anže Kopitar je doma športovou celebritou, v roku 2012 potiahol Los Angeles Kings k zisku Stanleyho pohára. „Patrí k najlepším centrom v NHL, ale pozor si musíme dať aj na ostatných. Slovinci majú dobré mužstvo,““ upozornil Michal Handzuš.

Bodový zisk z dvoch víkendových zápasov rozhodne o nasadení Slovákov v ďalšej fáze. Podľa systému turnaja postúpia víťazi skupín a najlepší tím z druhého miesta priamo do štvrťfinále. Ostatné mužstvá sa zoradia na 5. až 12. priečke a vytvoria osemfinálové dvojičky. Prvým kritériom je poradie v skupine, potom bodový zisk, skóre. Čiže tímy z druhých miest, ktoré nepostúpia priamo do štvrťfinále obsadia 5. a 6. pozíciu, tímy z tretích miest pozíciu 7., 8. a 9. atď.

zväčšiť Foto: Pravda
Infografika, Rusko, hokej

Oba zápasy hrá Slovensko v Ľadovom paláci Boľšoj, v sobotu proti Slovinsku o 9.00, v nedeľu proti Rusku o 12.00. Naživo ich ponúka Markíza.

Zostava proti Slovinsku

Halák – Chára, Starosta, Baranka, Meszároš, Sekera, Marinčin, Jurčina – Marián Hossa, Handzuš, Záborský – Tatar, Kopecký, Jurčo – Pánik, Surový, Bartovič – Radivojevič, Ölvecký, Marcel Hossa – Miklík.

© Autorské práva vyhradené

2 debata chyba
Viac na túto tému: #slovenská hokejová reprezentácia #Soči 2014