Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Záborský: Nikto nechce sedieť na tribúne, Slovincov nepodceňujem

Prvý zápas presedel na tribúne, v ďalšom už bude korčuľovať v elitnom slovenskom útoku. Tomáš Záborský si proti Slovincom odkrúti olympijskú premiéru. Bude v sobotu povestným žolíkom?

14.02.2014 17:40
Tomáš Záborský Foto: ,
Tomáš Záborský na tréningu v Soči.
debata

Ako ste v hľadisku prežívali úvodný zápas na turnaji?
Je to horšie, ako byť zranený. Nikto nechce sedieť na tribúne a sledovať zápas, v ktorom by rád hral. Určite to bola nepríjemná situácia, ale snažil som sa byť pripravený, makal som na ľade aj v posilňovni. Teraz mi dal tréner šancu, tak sa ju pokúsim využiť.

Čo spraví s mužstvom taká vysoká prehra?
Čo Američania vystrelili, to im padlo do bránky. Myslím, že taký deň už nebudú na olympiáde mať. Je lepšie dostať sedem gólov, ako jeden na konci zápasu a tesne prehrať, lepšie sa s tým človek vyrovná. Už je nový deň a treba sa sústrediť na Slovincov. Kľúčový zápas bude osemfinále a potom dúfam štvrťfinále.

Premiéru si odkrútite v prvom útoku s Michalom Handzušom a Mariánom Hossom, čo vravíte na spoluhráčov?
Obaja sú veľké hviezdy. Mišo dokáže posunúť puk, Majo je výborný zakončovateľ a vie tiež dobre prihrať, takže ja sa budem najmä snažiť lietať po rohoch, znepríjemňovať súperovi život a odvádzať čiernu robotu.

Je lepšie, keď nastúpite v sobotu najskôr proti Slovincom a potom proti nabudeným Rusom?
To je jedno, Rusi nás počkajú. A Slovincov by som nepodceňoval, dve tretiny Rusov trápili. Na olympiáde hrá dvanásť najlepších tímov, tu už niet ľahkého súpera.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Tomáš Záborský #slovenská hokejová reprezentácia #Soči 2014