Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Chytí, čo vidí, tvrdí o Halákovi jeho spoluhráč zo St. Louis Blues

Nemal síce na sebe americký dres, ale aj tak v tej chvíli nebolo v aréne Šajba asi pyšnejšieho tatka. Záber kamery na tvár Petra Šťastného prezradil všetko.

13.02.2014 19:00
Backes, Halák Foto: ,
Slovenský brankár Jaroslav Halák a hráč USA David Backes.
debata

Paul Stastny spravil otcovi radosť. K demolácii slovenského tímu prispel hokejový útočník Colorada Avalanche dvoma gólmi.

„V prvej tretine sme sa na veľkom ľade ešte trochu hľadali, ale druhá tretina už bola parádna,“ vravel po zápase vysmiaty. Od zámorských novinárov dostal vzápätí očakávanú otázku, či má toto víťazstvo pre neho zvláštnu príchuť.

„Samozrejme, obaja rodičia sú Slováci a vždy, keď môžu, sledujú moje zápasy – naživo alebo v televízii. Som rád, že som týchto chlapcov konečne zdolal,“ povedal mladší syn slovenskej hokejovej legendy. Stastny sa už nevie dočkať sobotňajšieho zápasu proti Rusom. „Pre nich je to najdôležitejší turnaj. Čakám plnú halu, hlučných fanúšikov, bude to vzrušujúce.“

Útočník David Backes po zápase komentoval aj výkon svojho kolegu zo St. Louis Jaroslava Haláka. „Mal to veľmi ťažké. Pred zápasom som spoluhráčom vravel, chytí všetko, čo vidí. Preto sme sa mu snažili znepríjemňovať situáciu, často sme mu clonili vo výhľade aj dvoma hráčmi. Nejaké góly dostal z dorážok, niektoré boli trochu zvláštne, ale iné z pekných striel.“

Podľa Backesa bol vyrovnávajúci gól na 1:1 pre Američanov fackou v správny čas. „Vedeli sme, že musíme zabrať, lebo môžu strhnúť vývoj zápasu na svoju stranu. Prvé víťazstvo je dôležité. Dodá nám sebavedomie, hráči, ktorí sú na olympiáde prvýkrát, strasú zo seba nervozitu,“ dodal autor štvrtého gólu.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Jaroslav Halák #Soči 2014