Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Takto to vidí Rastislav Staňa: Tlak v druhej časti bol obrovský

Začiatok zápasu nebol zlý, vôbec som z chalanov necítil, že by mali z Američanov prílišný rešpekt.

13.02.2014 18:14
Rastislav Staňa Foto: ,
Brankár Košíc Rastislav Staňa bol jedným z adeptov na účasť na ZOH v Soči.
debata

Vypracovali si aj nejaké šance, a hoci prvú tretinu prehrali 0:1, bolo to v poriadku. Aj úvod do druhej časti bol dobrý, Tomáš Tatar strelil gól a vyzeralo to pozitívne. Američania však následne využili menšie i väčšie chybičky v našej defenzíve a nezohratosť chalanov. Nechávali súperovi príliš veľa priestoru.

Treba však priznať, že Američania hrali výborne. Už v prvej tretine mali viac šancí a veľmi umne sa tlačili do bránky, clonili Jarovi Halákovi vo výhľade. V úvode nás ešte podržal, potom však dostal góly z dorážok, prípadne puk nevidel. Tlak v druhej časti hry bol obrovský, náš výkon v defenzíve mal klesajúcu úroveň a nepokrývali sme si dobre hráčov. Jaro napriek piatim inkasovaným gólom odchytal dobrý zápas. Ak mu tréner verí ako tímovej jednotke, mal by ho podržať a postaviť do bránky aj v ďalšom stretnutí.

Z našich hráčov sa mi najviac páčil Tatar. Snažil sa niečo vymyslieť a strelil aj gól. Verím, že nevydarený výkon v prvom zápase chlapcov neovplyvní. Sadnú si a povedia, čo bolo zlé a treba to odstrániť. Najmä musia zlepšiť súčinnosť v obrane a hrať kompaktne. Keď sa útočí, potrebujete podporu od obrancov a opačne, keď bránite, musia vypomáhať útočníci. Pri prvom góle boli obaja obrancovia na svojich miestach, ale z útočníkov sa nestiahol nik.

V sobotu nás čaká dôležitý zápas so Slovincami. Treba ho zvládnuť, tam sa môže všetko zlomiť v náš prospech a mužstvo to nakopne. Nastúpime v pozícii favorita, bude to úplne iný zápas, ako proti Američanom. Slovinci budú najmä brániť a čakať na protiútoky. Verím však, že to bude dobré.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Rastislav Staňa #Soči 2014