Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Marián Hossa: Aj útočníci musia brániť, proti silným si treba pomáhať

Keď v úvode druhej tretiny Marián Hossa priťukol puk Tomášovi Tatarovi, ktorý prestrelil Jonathana Quicka, šanca na úspešný výsledok slovenských hokejistov proti Američanom narástla.

13.02.2014 18:04
Marián Hossa Foto: ,
Zľava: Hráči Slovenska Marián Hossa, Michal Handzušš a Tomᚹ Tatar a tréner Slovenska Vladimír Vùjtek (hore) počas zápasu Slovensko - USA.
debata

Lenže trvala len veľmi krátko. Slovákov v priebehu pár minút sfúkla z ľadu šesťgólová lavína. „Verím, že sa z tejto časti poučíme a budeme sa už len zlepšovať,“ vravel po zápase Marián Hossa.

Do druhej tretiny ste vstúpili výborne, no potom ste šesťkrát inkasovali. Čo sa stalo?
Ako keby nám ten gól ublížil. Z toho sa musíme poučiť. Striedania po inkasovanom, ale aj strelenom góle sú veľmi dôležité. Musíme sa koncentrovať, akoby ten gól ani nepadol. Samozrejme, že s týmto výsledkom nie sme spokojní, no dúfam, že kvalita našej hry pôjde v ďalších zápasoch hore.

Čo musíte pred druhým zápasom vylepšiť?
Určite obrannú hru, lebo v niektorých momentoch sme boli úplne pasívni. Druhá vec je, že aj útočníci musia pomôcť obrancom, nestačí, keď sa vráti len jeden, ale aj ďalší dvaja. Taký je moderný hokej. Tímy ako USA alebo Rusko majú ofenzívnych obrancov, takže nemôžeme na ľade zaspať.

Ako doľahne na hráčov vysoká prehra v úvode turnaja?
Máme iný tím, ako v roku 2010. Sú v ňom aj hráči, ktorí ešte nemajú toľko skúseností. Pre nich bol tento zápas určite veľkou lekciou. Špeciálne v súbojoch proti silným súperom si musíme pomôcť navzájom. Negatívne veci treba rýchlo odstrániť a stavať na pozitívnych.

Našli by ste ich v zápase proti Američanom?
Určite. V prvej tretine, aj za stavu 0:1 sme sa vedeli dostať do šancí. Zopakujem, musíme obrancom pomôcť a vracať sa späť.

V sobotu proti Slovincom sa očakáva, že vy budete viac útočiť…
Aj proti Slovincom musíme hrať zo zabezpečenej obrane, častejšie držať puk na hokejke než v zápase proti Američanom a potom môžeme pomýšľať na útok.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Marián Hossa #Soči 2014