Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Kowalczyková má zlato na 10 km, Procházková 50.

Olympijskou šampiónkou v behu na lyžiach na 10 km klasickou technikou sa na ZOH 2014 v Soči stala Poľka Justyna Kowalczyková.

13.02.2014 12:50
Alena Procházková Foto: ,
Alena Procházková v cieli pretekov.
debata

Striebro si vo štvrtok predpoludním v bežeckom komplexe Laura v Červenej Poľane vybojovala s odstupom 18,4 s Švédka Charlotte Kallová a bronzovú medailu získala nórska líderka Svetového pohára Therese Johaugová (+28,4). Jej krajanka a veľká favoritka Marit Björgenová skončila bez medaily na 5. mieste, za bronzovým stupienkom zaostala o 5 sekúnd. Jediná slovenská reprezentantka Alena Procházková sa od začiatku držala až v piatej či šiestej desiatke výsledkového poradia a napokon ju klasifikovali na 50. mieste. Za víťaznou Kowalczykovou zaostala 29-ročná Banskobystričanka o takmer štyri minúty (+3:50,6).

Pre 31-ročnú Kowalczykovú je to už druhá zlatá a celkovo piata medaila z olympijského sviatku športovcov. Pred štyrmi rokmi vo Vancouveri získala všetky tri kovy: zlato na 30 km klasicky, striebro v šprinte klasicky a bronz v skiatlone. Prvú olympijskú medailu jej zavesili na krk už v Turíne 2006, keď bola bronzová v behu na 30 km voľnou technikou s hromadným štartom.

debata chyba
Viac na túto tému: #Soči #Alena Procházková #Soči 2014 #Justyna Kowalczyková