Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Marinčin a Jurčo sa po rokoch opäť zišli v jednej izbe

Martin Marinčin a Tomáš Jurčo sa poznajú od detstva. V Košiciach prešli mládežníckymi výbermi, zahrali si spolu na majstrovstvách sveta do 18 i 20 rokov a teraz si odkrútia ostrú reprezentačnú premiéru v Soči, kde sa po čase zasa stretli v jednej izbe. "Klasika," pousmial sa dobre stavaný obranca Edmontonu Oilers.

12.02.2014 17:44
Tomáš Jurčo Foto: ,
Tomáš Jurčo počas tréningu v Soči.
debata

Marinčin aj Jurčo prežívajú v ostatných mesiacoch rozprávkový príbeh. Oboch slovenských mladíkov vytiahli z farmy do prvého tímu, nasadli na kolotoč s iniciálami NHL a zaujali.

„Teší ma, že som dostal v Edmontone toľko priestoru, pre mladého hráča je to super. Spočiatku mi nevychádzalo všetko podľa predstáv, ale postupne som sa oťukal. Dúfam, že to na turnaji zužitkujem,“ vravel Marinčin.

Krátko pred olympiádou sa 21-ročný obranca stretol v Edmontone so svojím idolom Zdenom Chárom. Aj na podnet trénera Oilers Dallasa Eakinsa, ktorý Cháru pozná ešte z pôsobenia v New Yorku Islanders.

„Poprosil som Cháru, či by sa Martymu v Soči trochu venoval. Bol skvelý a sľúbil, že s ním bude tráviť veľa času. A Martymu som prízvukoval, aby Cháru pozorne počúval a sledoval. Lebo keď máte postavu ako Marinčin, kvality Zdena Cháru by mali byť pre vás vysnívanou métou,“ citovali zámorské médiá Eakinsa. A kapitán slovenskej reprezentácie rolu tútora v Soči plní.

„Snaží sa mi stále pomôcť, dohovoriť mi. Aj v kabíne vidieť, že má autoritu. Každý ho počúva,“ komentoval po stredajšom tréningu Marinčin.

Menšie problémy mu robí v Rusku zatiaľ široké klzisko a časový posun. „V utorok sme si vyšli na prechádzku, ale večer nás už zlomila únava. Veľa som však nenaspal, lebo sa v noci budím,“ dodal obranca. Nervozita? „To nie, nervózny nie som,“ zareagoval.

Jurča zmohol spánok už v pondelok po prílete z Ameriky. „Snažil som vydržať do neskorého večera, hral som sa s telefónom, iPadom, no aj tak som si na pol hodinku zdriemol,“ vysvetľoval útočník. Vďaka veľkej maródke v Detroite sa v aktuálnej sezóne dostal do prvého tímu Red Wings a chopil sa šance. V 19 zápasoch strelil tri góly a pridal štyri asistencie. V Soči nastúpi v druhom útoku s Brankom Radivojevičom a Tomášom Kopeckým.

„Obaja sú skúsení a výborní hokejisti. Dúfam, že nám to spolu na ľade pôjde a dáme aj nejaké góly,“ povedal Jurčo. Kiežby sa jeho prianie naplnilo už vo štvrtok.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Martin Marinčin #Tomáš Jurčo #Soči 2014