Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Paul Stastny daroval otcovi dres a dúfa, že si ho proti Slovákom oblečie

Ďalší špeciálny zápas čaká už vo štvrtok na útočníka americkej hokejovej reprezentácie Paula Stastného. Pre 28-ročného centra to nebude len začiatok olympijského turnaja či piateho vrcholného podujatia v drese USA, ale aj ďalší duel proti krajine, v ktorej má korene - Slovensku.

12.02.2014 12:50
USA - Fínsko, Paul Stastny Foto:
Paul Stastny.
debata (44)

„Samozrejme, je to pre mňa špecifický zápas, celá rodina ho bude pozorne sledovať. Budem si tento duel užívať o to viac. Otec by nemal chýbať na tribúne. Dúfam, že na sebe bude mať môj americký dres, ktorý som mu daroval,“ prezradil v stredu rodák z kanadského Québecu.

Američania absolvovali približne hodinový tréning v plnom nasadení. „Všetci sa veľmi tešíme na začiatok turnaja. Už zajtra hráme proti Slovensku, doteraz sme spolu len niekoľko dní. Bude to náročný zápas, ale na tomto turnaji už nebude ľahký duel,“ pokračoval syn slovenskej legendy Petra Šťastného a doplnil:

„Slovensko má veľmi nebezpečný tím. Musíme sa na to pripraviť. Hrozbou bude Z (Zdeno Chára, pozn.), veľmi dobre hrá aj Marián Hossa. Nebezpečných je viacero hráčov, nie iba jeden či dvaja.“

Miernou výhodou Slovákov v súboji s Američanmi by mohli byť rozmery hracej plochy, ktoré sú v Soči maximálne. Kým hráči USA pôsobia všetci v zámorí na malých klziskách, polovica tímu SR hrá v Európe na väčších.

„Je to tu trochu väčšie, ale skoro všetci z nás už na takej ploche hrali na rôznych veľkých turnajoch. Zvykáme si aj teraz a verím, že to bude všetko v poriadku,“ poznamenal Paul Stastny.

Ofenzívna opora klubu Colorado Avalanche pred mužským hokejovým turnajom na XXII. zimných olympijských hrách v Soči nechce hovoriť o favoritoch. „Je tu možno päť alebo šesť tímov, ktoré môžu získať zlato. Po troch zápasoch v základnej skupine sa začne dôležitá fáza a uvidíme, ako to napokon dopadne,“ dodal strieborný medailista zo ZOH 2010 vo Vancouveri.

44 debata chyba
Viac na túto tému: #Paul Stastny