Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Zlato v zjazde získali prvýkrát dve pretekárky, Saalová 31.

Víťazkami utorňajšieho zjazdu žien na zimných olympijských hrách v Soči sa stali Švajčiarka Dominique Gisinová a Slovinka Tina Mazeová. Obe pretekárky dosiahli rovnaký čas 1:41,57 min. O desať stotín zaostala Gisinovej krajanka Lara Gutová. Po prvý raz v histórii ZOH udelia dve zlaté medaily v disciplíne alpského lyžovania.

12.02.2014 09:30 , aktualizované: 09:54
Tina Mazeová Foto: ,
Slovinka Tina Mazeová po triumfe v olympijskom zjazde.
debata

Mazeová získala svoj premiérový najcennejší kov. Pred štyrmi rokmi vo Vancouveri brala vtedajšia slovinská vlajkonosička striebro v obrovskom slalome aj super G. Teraz v pondelkovej superkombinácii skončila Mazeová na štvrtej priečke, od bronzu ju delila jedna desatina sekundy. Gisinovej premiérová medaila z olympijských hier má zlatý lesk. Dobrú formu naznačila 28-ročná rodáčka z Engelbergu v superkombinácii, kde obsadila piatu pozíciu.

„Som neuveriteľne šťastná a úplne ohromená. O niečom takomto som nikdy ani nesnívala. Po pretekoch som hovorila so svojimi starými rodičmi, spolu sme plakali,“ citoval Gisinovú informačný servis ZOH 2014. „Neprekáža mi, že zlato získala aj Tina,“ dodala v rozhovore pre RTVS švajčiarska reprezentantka. „Aj mne je to jedno,“ uviedla pre RTVS Mazeová.

„Sme obe šťastné, Dominique si víťazstvo zaslúžila. Ja som veľmi rada, že som vybojovala zlato,“ povedala slovinská lyžiarka a pre informačný servis ZOH 2014 skonštatovala: „Nemám slov. Od detstva som o tom snívala. Prvé preteky, ktoré som vyhrala, bol zjazd. Dnes som si pred štartom povedala, že to dokážem opäť.“ Spokojná bola aj držiteľka bronzovej medaily Gutová. „Som naozaj šťastná. Je to moja prvá medaila, i keď v závere som prišla o zlato. Je skvelé byť na pódiu, nie som však úplne spokojná, pretože viem, že som nepodala svoj najlepší výkon,“ vyhlásila Gutová.

Jediná Slovenka v olympijskom zjazde v stredisku Roza Chutor Kristína Saalová obsadila konečné 31. miesto, za víťazkami zaostala o 4,41 s.

Výsledky:
Zjazd žien: 1. Dominique Gisinová (Švaj.) a Tina Mazeová (Slovin.) obe 1:41,57 min, 3. Lara Gutová (Švaj.) +0,10 s, 4. Daniela Merighettiová (Tal.) +0,27, 5. Fabienne Suterová (Švaj.) +0,37, 6. Lotte Smiseth Sejerstedová (Nór.) +0,44, 7. Edit Miklósová (Maď.) +0,71, 8. Julia Mancusová (USA) +0,99,… 31. Kristína Saalová (SR) +4,41

debata chyba
Viac na túto tému: #Soči 2014 #zjazd žien #Dominique Gisinová #Tina Mazeová