Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Nasťa bude vždy zlatá, aj keď nevyhrá

V panelákovom byte na banskobystrickom sídlisku, kde je počas olympiády syn slovenskej biatlonistky Anastasie Kuzminovej šesťročný Jelisej so starými rodičmi, nezavládla taká radostná nálada ako v nedeľu, keď Nasťa vybojovala zlatú olympijskú medailu.

11.02.2014 19:26
Kuzminovci Foto: ,
So starými rodičmi sledoval svoju mamu na pretekoch aj šesťročný Jelisej. Ani na chvíľu nepustil z rúk lego, ktoré dostal od baby za maminu zlatú medailu.
debata

"Viem, že každý rátal s tým, že bude keď nie zlato, tak iná medaila. Ale taký je šport. Keď chceš vedieť, ako niečo skončí, ideš do divadla a keď nevieš, čo bude, tak to je šport,“ povedala bábuška Natália po skončení stíhacích pretekov na desať kilometrov, kde Nasťa obhajovala striebro z minulej olympiády.

Už tesne pred začiatkom pretekov sa Kuzminovcom nepozdávala kvalita snehu, aj pri očakávaniach bola zdržanliví. "Dnes sneh nie je dobrý, je mäkký, bude to ťažké,“ zhodnotila Natália.

Nastine preteky Kuzminovci sledovali s veľkou dávkou napätia. To sa zvyšovalo pred streľbami. Prvá bola dôvodom na radosť, postupne však nádeje na medailovú pozíciu klesali. "Som z toho smutný,“ skonštatoval úprimne nakoniec starý otec. "Pre nás je Nasťa zlatá vždy. Aj keď preteky vyhrá, i keď nevyhrá,“ dodala Natália.

Za zlatú medailu bábuška vnúčikovi Jelisejovi sľúbila, že dostane lego. Už sa mu to splnilo a ani počas maminých pretekov ho nepustil z rúk. Priznal, že o odmene za ďalšiu maminu medailu, reč nebola.

Jelisej je prváčik, rád lyžuje a hrá šach, ktorý ho baví. Hovorí, že by chcel aj on raz robiť biatlon. "Chcel by som byť taký dobrý ako mamina,“ povedal. Hoci sa netají tým, že z pretekov chcel tiež medailu, neprekáža mu, že mama ju nezískala, pretože podľa neho bežala dobre, ale nevyšla jej streľba.

"Ďakujeme všetkým Nastiným fanúšikom, že jej píšu a povzbudzujú ju. Na Slovensku sú veľmi zlatí ľudia,“ odkázala bábuška Natália.

debata chyba