Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Kuzminová: Druhé trestné kolo nemalo byť

Na trať stíhacích pretekov vybehla s 20-sekundovým náskokom, do cieľa prišla šiesta. Biatlonistka Anastasia Kuzminová olympijskú medailovú zbierku nerozšírila, no nesmútila. "Nie som sklamaná, veď mám zlato," podotkla.

11.02.2014 18:32
Anastasia Kuzminová Foto: ,
Anastasia Kuzminová po druhej streľbe.
debata (9)

Čo bolo najťažšie v stíhacích pretekoch?
Posledná streľba. Nenastupovala som s tým, že si idem po ďalšiu medailu. Mala som pohodu, bola som dobre naladená. Spočiatku bolo dobré aj počasie, až neskôr padla hmla. Horšie bolo, že sa oteplilo, trať bola viac rozbitá. Organizátori sa ju snažili udržať v dobrom stave, no pri každom kroku som sa zabárala. Začala som trochu pomalšie, aby som si ušetrila sily do záveru. Lenže trestné kolo po poslednej stojke bolo niečo, čo nemalo byť. Snažila som sa stiahnuť stratu súperiek, ale boli ľahšie odo mňa a bežali rýchlejšie. Všetko sa však rozhodlo na strelnici.

Kde ste spravili chybu pri dvoch uletených výstreloch?
Neviem, kde mi ušiel štvrtý výstrel v druhej ležke, chyba v poslednej streľbe postojačky bola v tom, že som zmeškala prvý výstrel. Odložila som ho – a potom sa mi už nedalo riadne nadýchnuť. Každý ďalší som vydrela. Najnáročnejší je vždy štvrtý a piaty.

Lyže vám šli dobre? Súperky vás pomerne skoro dostihli…
Lyže šli dobre, ja som nešla dobre. Na trati som sa necítila najlepšie, nevedela som na nej letieť ako v nedeľu. Zjazdy boli síce trochu nebezpečné, ale pre pretekárky, ktoré nemajú pevné nohy. Ja ich mám.

Považovali ste víťaznú Bielorusku Darju Domračevovú za najvážnejšiu súperku?
Darji toto víťazstvo priali viacerí, zaslúži si ho. Vedela som, že je veľmi rýchla, nie prvú sezónu patrí k najrýchlejším biatlonistkám. Neprekvapila ma, snažila som sa jej držať.

Usmievate sa. Znamená to, že nie ste sklamaná?
(zdôraznene) Sklamanie je, ale nie až také veľké. Veď mám zlato (srdečný smiech). Je to šport, biatlon je tým zaujímavý, že vopred ťažko odhadnúť, kto vyhrá. Mám ešte nejaké pokusy v ďalších pretekoch, zabojujeme aj v štafetách.

Nepoznačil váš výkon pretlak pozitívnych emócií z predchádzajúcich dvoch dní?
Nie, všetko bolo v poriadku. Dva dni som bola celá rada.

© Autorské práva vyhradené

9 debata chyba
Viac na túto tému: #Anastasia Kuzminová #Soči 2014