Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Nórske bežkyne dostali pokarhanie od MOV. Za čiernu pásku

Nórske bežkyne na lyžiach dostali od Medzinárodného olympijského výboru (MOV) pokarhanie za smútočnú pásku na rukáve v sobotňajšom skiatlone na hrách v Soči.

10.02.2014 10:28
debata
Marit Björgenová s čiernou páskou na rukáve. Foto: SITA/AP, Dmitry Lovetsky
Marit Björgenová Marit Björgenová s čiernou páskou na rukáve.

Víťazná Marit Björgenová a jej krajanky prejavili sústrasť reprezentačnej kolegyni Astrid Jacobsenovej, ktorej v piatok náhle zomrel brat.

Podľa pravidiel MOV je však forma reklamy, propagandy či vyjadrenie názoru na výstroji športovcov zakázaná. „Boli sme si toho vedomí, napriek tomu sme to chceli urobiť. Jednoducho sme cítili, že je to správne,“ povedal šéftréner Norok Vidar Löfshus denníku VG.

MOV takisto vyjadril Jacobsenovej a jej rodine sústrasť, ale podľa svojej hovorkyne Emmanuelle Moreaovej musí ctiť pravidlá. „Rešpektujeme želanie vzdať hold tomu, koho sme milovali a stratili. Ale veríme, že športoviská pre to nie sú vhodné miesta,“ uviedla.

Keď v sobotu Björgenová v Krasnej Poľane vyhrala skiatlon, so svojimi kolegyňami v cieľovom priestore i pri kvetinovom ceremoniáli smutnú udalosť oplakala. Jacobsenová chce napriek smútku štartovať v utorkovom šprinte.

debata chyba
Viac na túto tému: #MOV #beh na lyžiach #pokarhanie #Nórky