Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Nenávidím sa, plakal po smolných pretekoch Kuzminovej brat

Ruskému biatlonistovi Antonovi Šipulinovi bolo po šprinte v Soči do plaču. Domáci reprezentant mal nakročené k tomu, aby pre usporiadateľskú krajinu získal na domácej olympiáde v Soči prvé zlato, ale desiaty výstrel minul a nakoniec bol až štvrtý sedem desatín za Čechom Jaroslavom Soukupom.

09.02.2014 12:08
Anton Šipulin Foto: ,
Anton Šipulin na olympijskej trati v Soči.
debata (2)

„Tak strašne to bolí, chce sa mi plakať,“ ľutoval Šipulin, ktorého sestra Anastasia Kuzminová získala pre Slovensko zlato v biatlonovom šprinte na minulej olympiáde vo Vancouveri.

Deväť rán trafil presne, ale tá posledná terč nezasiahla a musel absolvovať 150 metrov dlhé trestné kolo. To znamená stratu približne 25 sekúnd, za víťazným Olem Einarom Björndalenom pritom zaostal len o 6,4 sekundy. „Moje šance na zlato sa rozplynuli tou poslednou ranou, mohol som pohodlne vyhrať. Nenávidím sa za to,“ uviedol dvadsaťšesťročný biatlonista, ktorý na individuálnu olympijskú medailu stále čaká. Vo Vancouveri získal len bronz v štafete.

Prakticky všetci domáci reprezentanti sú na hrách v Soči pod veľkým tlakom a ani biatlonisti nie sú výnimkou. Frustráciu preto tiež neskrýval reprezentačný tréner Viktor Majgurov. „Sme sklamaní, pretože sme dnes nezískali žiadnu medailu. Veríme, že si v ďalších pretekoch povedieme lepšie. Anton to možno rozbehol príliš rýchlo, pretože v poslednom kole stratil pätnásť sekúnd,“ povedal.

Šipulin verí, že v nasledujúcich dvoch týždňoch bude mať šancu svoje zlyhanie napraviť. „Pokúsim sa dostať tento nezdar z hlavy,“ poznamenal. Presadiť sa môže hneď v stíhacích pretekoch, do ktorých biatlonisti v pondelok odštartujú na základe výsledkov šprintu.

2 debata chyba
Viac na túto tému: #Soči 2014 #Anton Šipulin