Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Sýkora zostáva po zmenách pozitívny, chváli otvorenosť kapitána Cháru

Generálny manažér slovenskej hokejovej reprezentácie Otto Sýkora je pred turnajom na ZOH 2014 v Soči aj napriek dvom ospravedlnenkám od hráčov zo zámoria pozitívne naladený.

09.02.2014 10:46
Zdeno Chára Foto: ,
Slovenský hokejový reprezentant Zdeno Chára počas tréningu pred prvým zápasom na ZOH 2014 v Soči.
debata (8)

Ako je známe, pre zdravotné problémy do Ruska nepricestujú útočník Marián Gáborík ani obranca Ľubomír Višňovský.

„Hokej je tímový šport a sila kolektívu dokáže vykompenzovať straty. Pamätám si, keď sme šli v máji 2012 na majstrovstvá sveta do Helsínk s deviatimi či desiatimi nováčikmi. Chlapci zo dňa na deň rástli, naberali na sile a aj podľa toho viem, že pondelkovým príchodom hráčov zo zámoria sa zmení chémia tímu. Veľa energie prinesú mladí chlapci, ktorí síce s nami možno ešte neboli, ale teraz už hrajú v NHL,“ povedal po nedeľňajšom predpoludňajšom tréningu Otto Sýkora a pokračoval:

„Mišo Handzuš mi v piatok povedal: ‚V roku 2012 som šiel zo San Jose ako náhradník a nehrával som stabilne, no napokon som na majstrovstvách sveta patril k najlepším hráčom.‘ Chalani, keď hrajú za národný tím, dostávajú kopec novej energie, cítia spätnú väzbu slovenského diváka a na tom chceme stavať.“

Generálny manažér výberu SR vyzdvihol prínos kapitána Zdena Cháru pre celé mužstvo. „Počas nedeľňajšieho tréningu aj Milanovi Jurčinovi ukazoval veci, ktoré ma robiť. To je na tom pozitívne, že Zdeno je k chalanom veľmi otvorený a oni od neho nasávajú informácie. Je veľmi ochotný,“ dodal O. Sýkora.

Hokejisti popoludní podporia biatlonistky

Hokejistov čaká v nedeľu popoludní výlet do hôr, kde budú v komplexe Laura sledovať naživo rýchlostné preteky žien na 7,5 km v biatlone aj s kvartetom Sloveniek (Paulína Fialková, Jana Gereková, Anastasia Kuzminová, Martina Chrapánová).

„Prvýkrát v živote uvidím biatlon naživo. Mám radosť, že si pozrieme niečo nové. Na povzbudzovanie síce nemáme zvonce ani nič podobné, ale dievčatá budeme podporovať a držať im palce,“ poznamenal 33-ročný útočník Branko Radivojevič.

Veľmi rád má tento šport aj tréner Vladimír Vůjtek, ktorého krajan Jaroslav Soukup získal v sobotu na ZOH 2014 biatlonový bronz. „Naučil som sa biatlon sledovať počas pôsobenia v Rusku. Tu je to veľmi populárne. Biatlon je veľmi atraktívny šport. Aj veľký favorit môže zlyhať na poslednej streľbe. Je to dramatické až do konca. Večer budem držať palce Slovenkám aj Češkám,“ prezradil 66-ročný rodák z Klimkovic.

8 debata chyba
Viac na túto tému: #Zdeno Chára #Soči 2014 #Otto Sýkora